2023-02-23 33 views
以工業風裝修為主題嘅泰國菜餐廳,可能因為比較新,同鄰近嘅餐廳形成好大對比🤣餐廳有兩層,下層以吧檯為主,可以睇到埋廚房嘅情況☺️以掃QR Code嘅模式去落單,好方便快捷👏🏻泰玖金鏄蒜蓉包泰菜不能缺少嘅菜式之一!麵包係超厚實嘅厚多士,烘完後脆卜卜,加埋面頭嘅蒜同牛油,好食!不過要趁熱,凍咗會變硬。同埋建議可叫多個咖喱嚟送,會冇咁dry!泰式鮮蝦金柚沙律沙律入面有齊蝦、金柚、腰果、洋蔥等,係好開胃好清新嘅組合。沙律用咗酸酸甜甜嘅醋嚟做dressing,夏天消暑一流!泰式乾炒雞肉河粉佢叫乾炒但其實一啲都唔會乾!河粉係我最鍾意,類似闊寬粉口感嘅麵條,真係好有咬口!(不過同時好飽lol)佢仲要連辣椒炒,好惹味好好食!泰式馬拉盞炒椰菜苗每次泰菜必點嘅馬拉盞!(只會揀馬拉盞唔會揀蒜蓉🤣)同上面嘅河粉一齊食好夾,亦都好夠飽😽😋

泰玖金鏄蒜蓉包

泰式鮮蝦金柚沙律