dbs_kelvin
2018-04-05
1K views
Follow
今日係小弟嘅牛一
係上個月, 3月26日有一位朋友看見在蘋果日報介紹有一間由東京六本木
三款前菜

魚生很新鮮,但係唔知點解放咁大夠竹筍喺度

五款天婦羅

自製芝麻豆腐包海膽天婦羅

竹筍天婦羅
似乎師傅很喜歡用竹筍前菜有用主菜有用,你之前嘅豆腐海膽天婦羅嘅皮更厚更濕更加似煮唔熟

海老天婦羅
賣相及味道一般,但比起之前兩樣天婦羅已經進步很多
賣相及味道一般,但比起之前兩樣天婦羅已經進步很多

賣相及味道一般,但比起之前兩款天婦羅已經進步很多,我外父及隔離枱的客人都覺得啲蝦唔新鮮
隔離枱更向侍應投訴,跟住有一位香港廚師聲稱自己係日本師傅嘅翻譯,佢同客人講話師父為保持蝦嘅鮮味特登煮半生熟,客人周會應佢話唔係熟唔熟而係覺得隻蝦唔新鮮。

蘆筍天婦羅

鮑魚天婦羅

內臟沒有清潔好似有屎咁樣

係呢一刻我忍唔住了,我同服務員講要見日本師傅向佢投訴,今次嚟咗為金色頭髮嘅香港人廚師(佢係宗象牛嘅主廚)出嚟了解情況,佢自己睇完啲天婦羅鮑魚,佢自己都覺得有問題,佢話會幫我向日本師傅了解情況,我叫佢叫日本師傅出嚟當面解釋及道歉。
佢自己馬上走入廚房,幾分鐘之後出嚟,同我講話老細喺電話上面同日本師傅了解緊情況

佢哋完全冇理會我嘅感受,因為我唔想再嘥時間,就馬上叫服務員埋單⋯⋯

$3120 事少。 生日要我受氣是大

講乜嘢話相識18年先請到日本師傅嚟香港,麻煩快啲請佢返日本。

唔好食咪唔好再去囉,使唔使要個師傅出嚟同你道歉呀?我只係路過見到忍唔住留言,拎住幾個臭錢大支野
2018-08-21
Ratings