2019-12-18 1154 views
喺日本食過好好味嘅鰻魚飯,至今一直念念不忘,男朋友推介話呢間鰻魚飯拍得住喺日本食,咁梗係要來試吓啦!餐廳隱藏喺屋苑天井嘅地舖,雖然我搵路都搵咗一段時間,但係絕對值得。我同男朋友分別點左餐廳最出名嘅兩個定食:黯然燒魚飯同蒲燒鰻魚飯(半條)蒲燒鰻魚飯(半條)定食除咗主菜半條鰻魚之外,定食包括味增湯同日本飯,仲有啲粟米粒伴碟。魚肉夠嫩滑,上桌時有炭燒香,而且肉質厚身,絕對係啖啖肉,肥美得黎有入口即溶既感覺,係味蕾嘅享受呀!蟹肉忌廉薯餅另外追加左呢個小食,薯餅炸得好香口,上桌時熱辣辣,好明顯係新鮮炸起,薯餅入面混合左蟹肉同忌廉,食落唔會好膩,又有蟹既鮮味。提提大家,餐廳實在太多人食鰻魚飯,好彩我早少少去咋,因為遲我兩台嘅客人已經冇晒鰻魚飯食啦。

蒲燒鰻魚飯(半條)定食

蟹肉忌廉薯餅