2017-03-16
天氣突然又話轉冷.最好就係打邊邊.朋友起荃灣工作結果就帶左我去牛摩打邊邊😋去到先知原來係一人一鍋😍正呀!自已鐘意要咩湯底都得.夠晒衛生.萬一有人病左照打邊邊都唔怕被傳染🤣我地揀左$208既美國特級牛肉(睇餐牌5-7pm既話只需要$188•9點後只需要$148)點完即刻出去睇下有咩配料揀..除左要煮既原來仲有熟食...飛快地拎完配菜返埋位換朋友出去揀..原本我只係底頭整緊醬汁..店員就拎湯底行埋黎問:邊位點左地獄?我呆左.因為原先唔知朋友點左咩湯底佢咁樣問即刻唸起近期大熱既韓劇【鬼怪】🤣地獄使者會同你講:你點既地獄!放底左地獄湯底後.我點既豬骨濃湯都上檯了.仍未揮走【鬼怪】既我.即刻唸我個湯底一定係天堂😌黎到碟牛都好靚呀😍即刻開動😋牛牛真係好味.大小適中一啖一片.有牛味既得黎又唔係勁肥果D👍🏻中價牛質量都唔差.配菜可以任加鐘意食咩都得.我個天堂湯底都真係夠濃.同埋可能一人一鍋既關系.細細煲滾滾下加埋D配菜.好似煲緊雜菜湯咁.最後當湯飲都好好味!呢度都有飲品任飲..比夠特別既係佢仲有沙冰飲.小朋友實勁鐘意大朋友怕個沙冰太甜既話可以溝梳打水😋呢度都有乳酪雪糕食😋係好味既.不過唔知點解部機好似
點完即刻出去睇下有咩配料揀..
原本我只係底頭整緊醬汁..
店員就拎湯底行埋黎問:邊位點左地獄?
我呆左.因為原先唔知朋友點左咩湯底
佢咁樣問即刻唸起近期大熱既韓劇【鬼怪】
🤣地獄使者會同你講:你點既地獄!
黎到碟牛都好靚呀😍
呢度都有乳酪雪糕食😋係好味既.不過唔知點解部機好似制唔切咁.成日要等一陣先出到乳酪🤔有D麻煩