2017-05-29
旅行腳又約食飯,佢今次揀左大間收工就腳既地方,餐廳地點就係旺中帶靜既地方>>>>旺角!一去到餐廳門口以為自己去錯地方,因為好多木木木木,感好舒服!訂左位就唔洗等,裡面裝修好特別,以木為主題,係近年難得一見既餐廳主題。一坐下來就睇餐牌啦,都好多選擇,佢有set dinner 既,但我地就揀左散叫,因為好多野想食,人多就可以試多d嘻嘻嘻我地班餓鬼叫左好多野食,有頭盤黑松露醬配炸薯條、燒蕃薯餅;主菜就點左韓式泡菜牛肉薄餅、美國肉眼牛排、露絲瑪莉燒春雞、卡邦尼意粉呢個薯條超正,炸到脆卜卜,點埋黑松露醬,冇唸過個醬咁有驚喜!薯條配黑松露口感正到不得之了繼續再上既係燒蕃薯餅,又甜又上滑身,一上台就已經香噴噴!呢個係韓式泡菜牛肉薄餅,幾有創意,呢度既🍕🍕個底好脆,厚度岩岩好,不過泡菜牛肉就重左少少口味,可太多料呢度既侍應好細心,不時會望下你前菜食到咩環境,再安排上主菜跟住就上埋主菜,美國安格斯牛排,睇賣相已經夠晒吸引,重牛味之餘,控制火候岩岩好,唔洗點醬汁都好juicy, 推介之選!再黎係燒春雞,呢個超有驚喜,燒到外皮脆卜卜,裡面嫩肉,唔係間間可以整到咁香口又唔「鞋」
繼續再上既係燒蕃薯餅,又甜又上滑身,一上台就已經香噴噴!
呢度既侍應好細心,不時會望下你前菜食到咩環境,再安排上主菜
再黎係燒春雞,呢個超有驚喜,燒到外皮脆卜卜,裡面嫩肉,唔係間間可以整到咁香口又唔「鞋」,食到咀👅👅
食到咁上下,侍應埋黎介紹甜品,我地又再次,甜品真係冇得輸,每餐食完都要食既主菜,我地點左2款,木桶雪糕脆脆同
少女時代.士多啤梨pancake!甜品一黎到,
佢地見到已經嘩嘩聲,除了賣相,濃濃的朱古力味直撲嗅覺,勁濃朱古力配脆條
少女時代都唔弱架,忌廉士多啤梨脆片,兩個甜品迅速瓦解