得知深水埗有間特色中亞東歐café ,即刻約朋友試試,可惜未見很多有中東料理特色的食材(可能迎合港人口味),希望日後加番多啲中東菜色比我試勻佢~🖼環境整得幾有心機,牆上都畫上幾 Persian style既mural art ,掛左唔少馬賽克燈同鋪上阿富汗圖騰地毯可以比人坐。連店員服飾都有啲土耳其風,服務態度也很nice🇹🇷土耳其早餐 附土耳其茶 $148可以試到三款唔同既cheese,芝士唔會話好濃。仲提供四款醬,有cream & honey , apricot jam, fig jam ,果醬酸甜幾開胃 ,仲有一款幾特別既叫做Ghanoush 中果茄子泥,食落幾似鷹咀豆泥,甜甜地。要讚 Simit 芝麻圈麵包幾酥脆。Turkish tea 多數用black tea,依度就用左Earl grey,都幾香🥗風味香腸拼盤配雜菌意大利青瓜 $108有三款腸 冬蔭,墨汁同德國Nuremberg 其實依三款腸食落都唔太特別土耳其開心果千層酥 $58 一碟有兩件,聽朋友講係士耳其食過當地Baklava幾甜膩,不過依度既甜度我可以接受,底下有剁碎既開心果同糖漿,慢慢食飲下茶應該幾matchMoji

土耳其早餐 附土耳其茶
土耳其早餐 附土耳其茶

🇹🇷土耳其早餐 附土耳其茶 $148
風味香腸拼盤配雜菌意大利青瓜
風味香腸拼盤配雜菌意大利青瓜

🥗風味香腸拼盤配雜菌意大利青瓜 $108
有三款腸 冬蔭,墨汁同德國Nuremberg
其實依三款腸食落都唔太特別

土耳其開心果千層酥