2019-02-22
2019年2月17日。晴。尖沙咀。次次行K-11行到呢個神秘嘅角落就會調頭落返去呢日決定尋幽探秘一番~轉彎入去原來係空間好大嘅餐廳~以木造傢俬為主,成間餐廳感覺好舒服,好原始~有種入咗森林嘅錯覺午餐時間都幾多人,除咗中間呢張超大枱,幾乎都坐滿晒午餐可以揀buffet,又或者加少少錢,就可以有多個主菜,再變成semi-buffet點完餐,店員好快就奉上餐包同埋南瓜湯深色啲嗰款餐包用咗黑糖嚟整,甜甜哋,好好味~南瓜湯質地濃稠,味道香濃,飲得出真材實料飲完湯其他嘢食未到,先出去行一轉睇下buffet區有咩食先~甜品有齊中西式,任君選擇隔籬仲有麵包布甸同埋中式糖水~~前菜/沙律就行日式風味有麻醬豆腐、醋漬秋葵、黑醋蜜柑,仲有個吞拿魚酥鍾意食秋葵嘅唔好錯過醋漬秋葵呀~好好味~好開胃~香煎比目魚配刁草忌廉汁,$188魚肉嫩滑,本身已經有少少調味,配唔配忌廉汁都得~薯蓉雖然身為配角,但係都鋒芒四射,質地綿滑,味道香濃~仲有配菜都好正!有青瓜、沙律菜,仲有一款黃色嘅瓜類蔬果,唔食黃椒嘅我自然將佢撥走,留俾男朋友點知佢食咗一啖就講我知,原來唔係黃椒嚟!係黃色嘅茄子!健康滿意~~美國安格斯牛肉漢堡配美國薯
次次行K-11行到呢個神秘嘅角落就會調頭落返去
呢日決定尋幽探秘一番~
轉彎入去原來係空間好大嘅餐廳~
有種入咗森林嘅錯覺
午餐時間都幾多人,除咗中間呢張超大枱,幾乎都坐滿晒
點完餐,店員好快就奉上餐包同埋南瓜湯
深色啲嗰款餐包用咗黑糖嚟整,甜甜哋,好好味~
南瓜湯質地濃稠,味道香濃,飲得出真材實料
甜品有齊中西式,任君選擇
隔籬仲有麵包布甸同埋中式糖水~~
前菜/沙律就行日式風味
有麻醬豆腐、醋漬秋葵、黑醋蜜柑,仲有個吞拿魚酥
鍾意食秋葵嘅唔好錯過醋漬秋葵呀~好好味~好開胃~
香煎比目魚配刁草忌廉汁
香煎比目魚配刁草忌廉汁,$188
魚肉嫩滑,本身已經有少少調味,配唔配忌廉汁都得~
薯蓉雖然身為配角,但係都鋒芒四射,質地綿滑,味道香濃~
點知佢食咗一啖就講我知,原來唔係黃椒嚟!係黃色嘅茄子!
健康滿意~~
美國安格斯牛肉漢堡配美國薯條
美國安格斯牛肉漢堡配美國薯條,$198
男朋友就嗌咗漢堡,牛肉超級juicy,好好味~~
份量好大,女仔一個人未必食得晒
朱古力咖啡
朱古力咖啡,+$12
跟buffet有咖啡茶嘅,想飲特飲就加多少少就得喇~
鮮奶咖啡
咖啡味香濃,拉花又夠精緻,唔錯~~