2015-11-05 2333 views
媽媽正日生日, 找到個食鮑魚, 雞敦翅既團購, 沒看openrice的comment已買左, 心裏很擔心, 因為這裏不致好評。我訂了1930, 去到好多吉枱, 心諗, 不是中伏?!都買了, 點都要吃。我們叫均團購內的食物, 1)鮑魚很不錯, 很入味, 很諗。2)螺沙律, 我自己覺得都唔錯, 好鮮味, 但媽媽覺得太硬同太涷。3) 雞敦翅, 我覺得好足料, 很好味, 湯渣我都吃埋, 因為湯內的雞仍是嫩, 還有翅都有兩梳。4) 黑蒜敦花膠螺湯, 超濃味, 我同媽媽很喜歡。5) 雞蓉敦燕窩, 我就覺得一般, 好似普通湯like粟米魚肚湯。6) 銀雪魚很香, 完全唔腥。7) 水晶蝦就很差, 因為唔熱, 又唔係大隻, 只是像天婦羅。8)牛柳做得唔錯, 好諗, 我仔都食到。9) 帶子加西蘭花就一般, 好似去飲果d質素。10) 鍋巴配扇貝, 好特別, 個汁好香, 因為是忌廉, 中西合壁。11) 炒糯米飯就完全唔得, 好“立”, 好油, 唔好食 。12) 紫菜蠔仔粥確是好味, 做到好似潮州, 又夠熱。13)甜品方面都好豐富, 有馬豆糕, 桂花糕, 紅棗雪耳糖水, 杏仁茶。 我欣賞馬豆糕, 不太甜, 好香

我們叫均團購內的食物,
1)鮑魚很不錯, 很入味, 很諗。
4) 黑蒜敦花膠螺湯, 超濃味, 我同媽媽很喜歡。
6) 銀雪魚很香, 完全唔腥。
8)牛柳做得唔錯, 好諗, 我仔都食到。
9) 帶子加西蘭花就一般, 好似去飲果d質素。
12) 紫菜蠔仔粥確是好味, 做到好似潮州, 又夠熱。
13)甜品方面都好豐富, 有馬豆糕, 桂花糕, 紅棗雪耳糖水, 杏仁茶。 我欣賞馬豆糕, 不太甜, 好香椰汁味, 桂花糕就清。

大致整餐都唔錯, 很滿意晚既生日飯, 每日都只是$170, 食到那麼多野, 算不錯。

但呢間野十居其九都是做這團購, 散客反而少, 我怕佢會在短期內都做唔長。
2015-11-05
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
Celebration
Birthday