圓方中菜❤️小籠包唔錯 eatwifkrenkrenLevel 32023-10-091K 瀏覽 關注 歡迎follow IG @eatwifme2k23 睇更多❣️今次去試稻成亞丁!男朋友生日想食中餐(難搞嘅要求🤦🏻♀️),最後拍板食片皮鴨!食物就中規中矩啦,但環境幾舒服,經過圓方諗唔到食咩可以試吓😗我哋兩個人嗌咗稻成小籠包、揚州炒飯同埋片皮鴨 (一食) (半隻),都幾唔錯,小籠包有驚喜!話說食片皮鴨其實有啲口渴,但佢嘅茶有陣麥味 (?),幾特別,但唔太對我胃口🤷🏻♀️下次經過圓方,入去食小籠包過下癮先😋其實一開始純粹口痕想食小籠包,對佢真係冇乜大期待😗點知‼️佢居然搶咗片皮鴨風頭,真係估唔到😍一咬落去超級爆汁,皮薄餡靚,豬肉餡好嫩,超對我胃口🩷最衰每籠得4個,下次再去我要嗌兩籠! (如果下次入去淨係嗌小籠包會唔會俾人趕走哈哈) 呢個都係湊數之作🫣本着「淨係食小籠包同片皮鴨可能唔飽」嘅精神,味道正常,但我本身唔太鍾意揚州炒飯,加埋片皮鴨有啲飽,如果唔肚餓可以唔使特別嗌嚟食是日重頭戲!!但會話一般⋯⋯可能期望太高,感覺一般般🤔 (唔難食!但未到好好味),不過呢個價位差唔多,同埋可能因為影相影太耐先食 (係我嘅問題),麵皮放涼咗有啲難夾上嚟🥺不過包片皮鴨幾好玩,當買個體驗都好🥢以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享圓方中菜❤️小籠包唔錯 稻成亞丁 https://s.openrice.com/QrKT0HK5D00檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務5衛生3抵食推介美食稻成小籠包片皮鴨 (一食) (半隻)用餐途徑Dine In