2005-08-30 16 views
之前本來諗住同bf去食峰壽司,攞晒飛等位,唉!!點不知啱啱遅了兩秒跑到去,叫飛姐姐就0係0個兩粆內嗌左我地之後個冧把,於是就話我地過左5張枱,冇得補枱,激到我男朋友好鬼"興"呀,咪走去再搵食囉,行行下去到世貿,bf記起我想試呢間,咪嚟左食囉,等左一陣位好快有得入去lu,原來有好多日本人都會嚟食ga,所以應該係有水準0既,一坐低,侍應就問要唔要西瓜汁,我男朋友話要,其實我諗住唔要ga,因為睇過食評話係唔多掂,但係飲落都ok 吖,then我同男朋友叫了炸生蠔同炸豬扒定食,之後侍應攞左芝麻嚟,原來係要磨碎再加豬扒醬,上枱時,侍應仲會教你炸豬扒應該點咩醬,而椰菜絲可以點咩醬,好好service,炸蠔超好食呀,好鮮味又有汁,而且一d都唔油膩,再點埋蛋黃醬,真係人間美食,而炸豬扒都幾好,但首選係炸蠔囉,而白飯同椰菜絲係任加,白飯係用日本米,好煙"un"幾好味,而且椰菜絲點紫菜汁簡直好食到停唔到口.雖然價錢係有d貴,但係有咁0既味道同質素加埋超好0既service,都超值呀,如果唔係都唔會有咁多日本人嚟食la,我仲聽到佢地可以講超流利日文,好pro呀!!p.s 好彩去唔到峰壽司,如果唔係就唔會嚟呢度

p.s 好彩去唔到峰壽司,如果唔係就唔會嚟呢度食,正所謂"因禍得福",hehe