2018-05-23 3372 views
是日佛誕book左位食自助餐,下午茶時段,除左經openrice book位有里數賺之餘,仲有coupon有8折優惠,每人都唔洗200蚊。我地3點左右到,但佢3點3先開始,所以叫我地坐下,食得既時候店員都有提我地。甘開始食得,我就當然去左海鮮吧同沙律吧先啦,因為我習慣食左凍既食物先到熱。海鮮吧都有4款海鮮揀,小龍蝦,青口,螺同蝦。刺身都有4款,三文魚,八爪魚,立魚同吞拿魚。仲有幾款壽司。沙律吧!有兩款生菜,toppings都幾多選擇沙律toppings,煙三文魚唔錯。仲有口水雞,但朋友話唔夠辣。第一round先食冷盤。4款刺身攞齊,比較推介三文魚同八爪魚。仲有攞左青口同小龍蝦推介青口夠新鮮同啖啖肉,小龍蝦略嫌頭大食起上黎冇咩肉。沙律就攞左少少越式牛肉沙律,啲粉絲幾爽口,煙三文魚都唔錯,醬汁都幾好食。第二round都係食下冷盤,回一回本先。食多左次三文魚,八爪魚同青口,今次試埋螺都幾彈牙同鮮味。之後到熟食區,有好幾款咖哩仲配埋薄餅。但我本人唔中意食咖哩,所以無視左。熟食區,款唔太多,而且冇咩特色野揀。最後揀左田螺,芝士焗海鮮,羊架,炸蝦球同少量菜去中和下。芝士焗海鮮不過不失,唔會太咸,都

刺身都有4款,三文魚,八爪魚,立魚同吞拿魚。仲有幾款壽司

沙律吧!有兩款生菜,toppings都幾多選擇

冷盤

熟食區,款唔太多,而且冇咩特色野揀。

最後揀左田螺,芝士焗海鮮,羊架,炸蝦球同少量菜去中和下。芝士焗海鮮不過不失,唔會太咸,都食到幾款海鮮,蝦青口魚甘。蘑菇田螺幾好食,但唔係人人中意田螺隻味,假如敢食田螺我會推介大家食。羊架都幾蘇下,食完一次已經唔想再食。炸蝦球勁粉,好彩有落泰式酸辣醬,唔係真係唔想食。
熱食

甜品區款唔多而且大多都唔好食。

雪糕櫃有4款味,香蕉,士多啤梨,朱古力同溫呢嗱,香蕉味朋友話似食緊雪左既香蕉,所以除非你好中意食香蕉,唔係就唔好試啦,食哂一個都幾heavy. 隔離仲有部紅桑子雪糕機,見店員成盤紅桑子倒落去,係自己唧出黎,我食左覺得味道好好,推介。

最後,食左蘋果批,雲石芝士蛋糕,都好甜好難食下。豆腐花唔錯同幾多toppings可以揀,我揀左紅豆同爆珠,有得自己揀加糖水同黃糖,但因為我唔太食甜,所以冇加,但我覺得唔加都夠甜味。
甜品

店員態度都唔錯,換碟快又會經常refill食物同整理食物區,唔會令到果環境好污糟,食到甘上下都會有店員問餐飲要咩,選擇就唔多得奶茶咖啡檸茶檸水甘。除左receptionist好似全世界得罪佢甘,一開始已經見到佢用幾串態度答啲客未夠鐘喎,但你可以坐係到先既。然後食自助餐大家都會想影幾張相啦…甘佢帶位,甘岩有人影相阻到佢行,佢居然係歎氣同嘖果客,我睇到都覺得不可思議,明明其他店員都好好服務,唯獨佢一個破壞左成個服務水準。
2018-05-22
$200 (Tea)
Dining Offer
Coupon