2020-12-23 808 views
♥︎兒時回憶翻晒嚟♥︎榮園麵家❤️榮園麵家 係細個第1次食 🍢#魚旦河、#牛腩麵、#雲吞麵🥟、#四寶麵嘅地方!亦都係呢間麵店令我中意食 #炸魚皮(骨)😚😚仲記得細個係藥煲冇得飲可樂,但次次嚟食麵都好熱流晒汗,媽咪都破例可唔叫支 #樽裝可樂🥤呢間麵店真係由細食到大,再食到我個女大。不過之前搬咗入鋪後就搵唔識搵間鋪,肥仔今日就帶咗𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗嚟食❗️📌炸魚皮個師傅早幾年冇做(以往打邊爐,奶奶都特登打去訂,轉德興試吓) 〰️炸魚皮 $𝟴 (細) 雖然薄咗,但都脆同埋冇油「膱」味📌以前出名 #手打魚旦 🍢但依家都係拎貨〰️ 魚旦河 / 淨魚蛋 $𝟯𝟴雖然係拎貨,但都好彈牙 +魚味😚 1d都唔腥📌 #牛腩河 $𝟯𝟴〰️依舊個腩汁底好濃郁!牛腩都入晒味,唔癡牙!📌+$𝟴 凍檸茶 〰️個菜底都ok好懷念以前細個係冷巷食嘅時間,雖然人事全非,但回憶是無價,係一份同屋企人一齊去食嘅 #溫馨時光⌛️⏳📍榮園麵家 (旺角)🗝旺角通菜街69號地下#兒時回憶 #魚蛋河 #冷巷麵家 #榮園麵家 #食好西 #foodie #foodporn #hkfoodieblogger #vlogmas2020
♥︎兒時回憶翻晒嚟♥︎榮園麵家❤️

〰️炸魚皮 $𝟴 (細)
雖然薄咗,但都脆同埋冇油「膱」味

📌以前出名 #手打魚旦 🍢但依家都係拎貨
〰️ 魚旦河 / 淨魚蛋 $𝟯𝟴
雖然係拎貨,但都好彈牙 +魚味😚 1d都唔腥

📌 #牛腩河 $𝟯𝟴
〰️依舊個腩汁底好濃郁!牛腩都入晒味,唔癡牙!

📌+$𝟴 凍檸茶
〰️個菜底都ok

📍榮園麵家 (旺角)
🗝旺角通菜街69號地下