2023-08-30 35 views
食海鮮嘅朋友仔就要注意啦,特別係鍾意食蠔既🦪「喜多嬉牡蠣屋」,佢係一間生蠔嘅放題店,真係估唔到食蠔都會有放題,我介紹吓個放題套餐有啲咩食啦。⚜️時令海鮮湯海鮮湯超級濃郁,佢用一個玻璃壺裝住,下面用一個小蠟燭一直keep住個溫度,慢慢洗杯細杯咁飲,好鮮甜。⚜️味淋魚干魚乾燒得啱啱好,如果用嚟配搭啤酒一流,做前菜小食相當唔錯。⚜️喜多嬉懷石八品一嚟到見到就已經覺得好靚,藝術品咁,每一款料理都好精緻。個人比較鍾意食燒鰻魚,佢係用炭燒嘅,所以好香口,啲皮燒到脆卜卜,魚肉好彈牙。另外雲丹松葉蟹配蟹醋啫喱,上面仲用咗海膽去點綴,松葉蟹好鮮甜,食落好有口感。⚜️松葉蟹五島手延烏冬蟹肉已經剝好咗,加埋日本手拉烏冬,配搭埋海鮮湯,好味到停唔到。⚜️喜多嬉生蠔終於到今日嘅主打,佢係來自日本北木島既喜多嬉生蠔,隻隻都好大隻,入口好鮮甜,有海水味道。⚜️焗蠔及焗帆立貝除咗可以食新鮮嘅蠔之外,佢仲可以選擇焗蠔,原味同埋蒜蓉嘅味道。另一款任食嘅海鮮就係焗帆立貝,同樣係有原味同埋蒜蓉可以選擇,隻隻都好大隻,好彈牙。⚜️串燒串燒分別有雞心、豬頸肉、雞軟骨、雞腿肉、番薯仔、七里香、茄子。雖然唔係好多款式選擇,但係每樣都做得好出色,鍾

⚜️時令海鮮湯

⚜️味淋魚干
魚乾燒得啱啱好,如果用嚟配搭啤酒一流,做前菜小食相當唔錯。

⚜️喜多嬉懷石八品

⚜️松葉蟹五島手延烏冬

⚜️喜多嬉生蠔

⚜️焗蠔及焗帆立貝

⚜️串燒
串燒分別有雞心、豬頸肉、雞軟骨、雞腿肉、番薯仔、七里香、茄子。雖然唔係好多款式選擇,但係每樣都做得好出色,鍾意就係食雞腿肉,食入口真係啖啖肉。

除此之外,汽水及梳打特飲任飲,最後仲送上精美既甜品,用櫻花嘅造型,夾住白桃雪葩,再配上黑糖蕨餅,好特別。