2016-09-24 467 views
荃灣係我心目中係一個天堂,除左多商場可以行之外,另外一個優勝之處就係好多時有新餐廳開張。今日同朋友仔行街個陣見到有間開張無耐既放題餐廳,當然去嘗鮮試下新餐廳啦。新餐廳人流不算太多,所以不用等位便可以入座,餐廳環境幾舒服,可能新餐廳唔多人幫襯住,所以坐得幾舒服。但係餐廳最重要都係食物質素,放題最主要就係刺身同埋肉類掂唔掂!我地點左鮑片、三文魚、北寄貝、甜蝦、牡丹蝦刺身等等三文魚刺身-都幾厚身 油脂均勻 非常美味牡丹蝦-好鬼大隻 幾新鮮 食多幾隻都好飽帶子-唔算太大粒 但都算新鮮 總體黎講 刺身算係合格 起碼基本盤三文魚、甜蝦都唔失禮幾好食,可以叫多幾次食。熟食串燒-我覺得牛舌係幾入味 最重要係牛有牛味丫嘛壽司卷物- 卷物太細件 根本食唔到入面食材既味道 可以唔洗叫都得。飲品種類-種類算係幾多 汽水、茶、啤酒、蔗汁、什果賓治等等。甜品-甜品櫃裡面只有芝士餅好食,其他啫喱確實普通。雪糕-每人一杯Movenpick雪糕,有草莓、朱古力、香草如果唔夠食出面有獨立雪糕波波比大家拎黎食,薑味雪糕波波可以試下唔算太重薑味,可以試試。總體黎講$238加1  我覺得都值得一試 因為刺身真係幾好味 壽司卷物

可能新餐廳唔多人幫襯住,所以坐得幾舒服。

我地點左鮑片、三文魚、北寄貝、甜蝦、牡丹蝦刺身等等

三文魚刺身-都幾厚身 油脂均勻 非常美味

牡丹蝦-好鬼大隻 幾新鮮 食多幾隻都好飽

帶子-唔算太大粒 但都算新鮮

熟食串燒-我覺得牛舌係幾入味 最重要係牛有牛味丫嘛

甜品-甜品櫃裡面只有芝士餅好食,其他啫喱確實普通。

雪糕-每人一杯Movenpick雪糕,有草莓、朱古力、香草

如果唔夠食出面有獨立雪糕波波比大家拎黎食,

薑味雪糕波波可以試下唔算太重薑味,可以試試。

總體黎講$238加1  我覺得都值得一試 因為刺身真係幾好味 壽司卷物就遜色少少啦
2016-09-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)