2018-02-24
話說最近觀塘開源道附近開左好多正野食,又有東喜茶,又有梳乎里pancake,又有千層蛋糕,之前食過一次好食既梳乎里,搞到念念不忘,買左喜茶好想試一下呢間梳乎里。因為係新店既關係,都有啲人排隊,我前面有3定4張單,所以比左錢之後都等左20分鐘。佢有一張細枱比你,但無位坐,你可以買完食係到食。一份兩件梳乎里58蚊,呢個價錢其實唔平,同埋佢一日最多得2隻味,原味+是日精選,我呢日食係朱古力,其實我更想食紫薯味,但無辦法啦。等左20分鐘,終於到我,個樣其實唔錯!好期待呀!...食一啖落口,嗯...我應該係期望過高,梳乎里一啲空氣感都無,係一pat粉漿,無乜朱古力味,要靠朱古力醬帶味,同之前食既差太遠,食左一個之後,已經膩到唔想再食,太粉既關係,佢都令到你好飽。好辛苦食左1.5個,真係食唔落,唯有放棄,而我都唔會再食呢間梳乎里pancake。
等左20分鐘,終於到我,個樣其實唔錯!好期待呀!