2016-11-06 828 views
可能男仔都比較鍾意食硬野,午飯時間硬係覺得食麵或者其他譬如三文治都係夠飽嘅(可能我比較大食XDD )所以我係lunch time 比較鍾意食飯,而喺鰂魚涌返工嘅我就推介呢間乾淨企理嘅sort of茶餐廳。每一次來到其實我都淨係會點一樣野,就係呢度嘅海南雞飯(個人喜歡走翼,因為唔鍾意食雞翼尖)。佢個海南雞飯其實好似一個套餐,係會包埋一碗次次不同的靚湯(我覺得應該冇味精),而今日呢個湯係合掌瓜瘦肉南北杏。勁鍾意飲中湯嘅我覺得:個湯一啲都唔肥又足料,超好飲!睇相就知道隻雞都好肥美同埋都幾多雞(可能有半隻添),碗油飯亦都會裝滿滿,所以整個海南雞飯個份量都幾大。而我食過咁多年,除咗佢冇辦法一定要加價之外,所有環境同食物質素都一直冇乜點變,午飯或者晚飯嘅時間個餐都係同價,的確抵讚同值得推介大家。如果大家都係附近返工,可以喺呢度食lunch,不過記得要早少少,如果唔係就要排隊,因為除咗海南雞飯之外,佢嘅炒野(個人覺得星洲炒米都好正)同粥麵都好多人食既,所以work days lunch time 一點鐘左右會有一條幾長嘅人龍。海南雞飯一直係我嘅至愛之一。另外我亦都發現將軍澳那邊新開左一間海南雞飯好正

海南雞飯

海南雞飯一直係我嘅至愛之一。另外我亦都發現將軍澳那邊新開左一間海南雞飯好正嘅地方,如果你都想知道就你立即click我另一篇文章啦。
2016-11-02
$70 (Lunch)
海南雞飯