2023-09-02
呢間Cafe位於將軍澳海旁,坐入去好舒適。一入到去已經見到有Gelato 車🍦🍨😍好特別!望到個海景,好relaxed 😊我地點了兩個main,一個小食,兩杯野飲,一個甜品😚 $500鬆啲食二人dinner😊 不得不讚urban coffee 廚房都幾有心思,所有嘢食都非常精美,排得靚靚😋兩款主菜,分別有勁多人叫嘅🦀🍚松葉蟹肉軟殼蟹飯、手打安格斯牛肉漢堡🍔 軟殼蟹飯真係好正,蟹肉鮮甜彈牙,食材新鮮!蟹肉配上日本米,每一口都好滿足。軟殼蟹炸得香脆😍,外層嘅蟹殻煙韌,內裡嘅肉質鮮嫩多汁,太好味!🍔🍟安格斯牛肉質地鮮嫩,juicy得嚟,每一口都好多汁。手打漢堡排壓得剛好,彈牙又有口感。漢堡包採用新鮮出爐嘅麵包,外脆內軟,配合牛肉同其他配料,味道好均衡。加埋啲新鮮蔬菜🥬同蕃茄🍅,增添咗層次感同口感,令整個漢堡更加美味。(漢堡配上happy hour時段,仲有啤酒飲!)雲呢拿麻糬巴斯克芝士蛋糕又係一道好特別嘅甜品🍮。蛋糕結合咗傳統嘅西班牙巴斯克蛋糕同東方嘅麻薯口感,好值得一試😊其中一杯野飲叫咗Affogato,意大利意思係「淹溺」。由一球雲呢拿雪糕淋上熱辣辣嘅咖啡,結合冰涼同熱情兩種元🍦☕️雪糕嘅
其中一杯野飲叫咗Affogato,意大利意思係「淹溺」。由一球雲呢拿雪糕淋上熱辣辣嘅咖啡,結合冰涼同熱情兩種元🍦☕️雪糕嘅甜香同咖啡嘅苦甘交相輝映,每一口都帶嚟嘅是甜蜜同濃郁嘅滋味。本身urban coffee roaster 又係專注做咖啡,咖啡嘅質素同埋roasted 程度控制得啱啱好😚
另外,Menu上亦見到過50款咖啡,有唔同filter同咖啡豆😚下次搵日日頭一定要過嚟體驗!