2020-11-25 59 views
話說早幾年香港突然開左好多以動物做招徠嘅cafe有如雨後春筍, 好多人都會對呢類型嘅cafe 有一些既定印象係預左玩唔好諗住有咩好野食, 所以經過一段時間之後呢d cafe 都一間接一間咁倒閉, 不過今次去嘅呢間cafe 唔單只可以屹立不倒, 重要擴展到一定規模, 全賴嘅除左果度得意嘅貓貓, 就當然重有高質素嘅野食啦佢地午餐嘅提供時間會同下午茶重疊, 我今次係下午3點零鐘過黎, 不過因為係今日第一餐所以都決定叫個午餐, 我只係影左扒類果頁, 其實重有一頁係意粉意大利飯果類, 不過應該都唔少人上傳左了午餐必定會贈送嘅沙律, 藜麥胡麻醬野菜沙律, 佢地嘅胡麻醬比較水, 唔會太結身, 比較好撈, 而且藜麥甜甜地, 配合起來食都幾唔錯, 蔬菜就ok 新鮮, 唔見有枯黃情況兩杯凍檸茶少甜少冰, 茶底好清澈, 個膠杯好硬身, 不過要怕貓貓整跌佢美式車打芝士雞扒配黑松露燒汁同薯菜, 套餐63蚊, 首先放上檯果時非常熱辣辣, 真係一煮好就攞過黎呢度嘅扒類分量都比較大嘅, 唔會碎吟吟, 而且解凍好好, 因為肉質食落去係鬆軟又有汁, 咁當然都冇鬆肉粉呢d, 不過塊芝士就咁放上去雞扒上面煎, 所以某d 位雞

呢度嘅扒類分量都比較大嘅, 唔會碎吟吟, 而且解凍好好, 因為肉質食落去係鬆軟又有汁, 咁當然都冇鬆肉粉呢d, 不過塊芝士就咁放上去雞扒上面煎, 所以某d 位雞皮係煎唔香口, 但溶左嘅芝士令到口感更濃郁, 黑松露燒汁就當係燒汁帶有淡淡黑松露味, 不過呢度嘅扒本身已經好有味, 如果多汁的話味道怕會有dd over, 未必個個受到咁濃味, 薯菜就炸得有dd 唔平均, 有d 炸過龍搞到吸哂油, 有d 就炸到金黃色又乾身, 但整體都好唔錯, 如果有埋淮鹽呢d 熱氣野就更過癮

蒜香豬扒配黑松露燒汁同薯菜, 套餐63蚊, 呢度嘅豬扒本人覺得係最好食嘅, 不過所需要嘅時間都係最耐, 可能要15分鐘左右, 所以各位去食嘅話就自己衡量時間了, 豬扒首先好大塊, 煎封嘅技巧好好, 外層金黃色又帶有微燶, 因為厚切關係所以內裏充滿肉汁, 唔會乾鯁鯁, 同埋有陣特別嘅豬肉羶味, 更有風味, 連骨位嘅筋膜同脂肪都愈食愈有味, 呢個係誠意推介

最後埋單145蚊, 又有貓貓玩又有好野食, 邊度搵

2020-11-24