anton282190
啲雞肉生架,服務態度差,食物中毒
anton282190
Level 1
2021-04-14
Follow
今日,小弟叫左個雞髀+薯條,大路野,諗住冇伏啦,佢個雞髀大係大啦,咬落先知唔對路,咬唔開,口感好似膠咁,心諗,唔係唔熟吖嘛,再係第二個位咬一啖,#@$,真係唔熟,用刀叉勉強切開,清楚睇到啲肉係透透地食嘅,啲筋肉仲痴住係骨度,我黎食生炸雞髀,冇諗過真係「生」炸。
我將碟野畀個櫃檯哥仔睇,話佢知隻雞髀未熟,條友睇都冇睇一眼,將碟野揼畀廚房再炸嗰,簡簡單單講聲唔好意思都費事,好似係我揾佢麻煩,整生嘅雞髀俾客食係正常。
等左陣,碟新嘅炸雞髀出爐啦,拿,我真係唔sure 佢地係咪將之前我咬左嘅炸雞髀重新再炸定點,我淨係知呢隻雞髀啲肉好少,炸粉落好多,而且佢明顯只係將我之前食開嗰堆薯條重新落油再炸過,成碟野油都hihi,食食下我都冇再食,飲過杯咖啡我就走了。
跟住大鑊野黎,我一出門口,即刻肚作動,結果喺廁所痾左半個鐘,唔上唔落,好辛苦。早知係咁,第一時間應該要求回水走人😭🤬。呢間野啲水準不嬲麻麻,我平時都幫襯隔離嗰間,禮拜六諗住試下糖百府啦,得佢有開,我之前都有幫襯,冇咩怨言,ok 啦,都係做生意啫,費事為難人。
但由今日開始,我唔會再幫襯呢間野。佢環境幾好,喺正科學園,方便踩單車嘅人落腳,但係食物質素同安全喎,咪話我唔警告你。我唔會再貼錢買難受。
唔熟嘅雞髀
唔熟嘅雞髀