2021-12-31 94 views
食完晚飯想食甜品,8點喺厚福街啲甜品店已經排晒隊,咁啱見到H8地下呢間La Postre,西班牙文就正正係解甜品!所以二話不說就入左去~雖然食物選擇好似幾多,但今次主要都係食甜品!喺門口menu已經見到個烤棉花糖好吸引,第一時間揀左呢個先▪️士多啤梨布朗尼烤棉花糖 ($108)即叫即製,熱辣辣,烤棉花糖近乎入口即溶入面既brownie配埋上面啲cream同士多啤梨中和左啲甜味,有雙重口感之餘唔會覺得好漏。仲有幾款窩夫選擇,不過覺得唔太特別,所以另外叫左第二款▪️無花果脆批 ($79)個批已經被分好成4份,唔使擔心會切爛晒😂😂每一份脆批上都有清新既無花果,仲食到有肉桂既香味,一咬落去又熱又鬆脆,加埋雪糕好正,而且仲有啲核桃可以咬下,口感大增!

▪️士多啤梨布朗尼烤棉花糖 ($108)
士多啤梨布朗尼烤棉花糖

即叫即製,熱辣辣,烤棉花糖近乎入口即溶
士多啤梨布朗尼烤棉花糖

仲有幾款窩夫選擇,不過覺得唔太特別,所以另外叫左第二款

▪️無花果脆批 ($79)
無花果脆批

2021-12-30