2019-11-25 904 views
好耐無去Pokka cafe. 想食下甜品,所以㨂左呢間。以前青衣呢間多d 西餐,依家一半都係日式菜。不過咁大眾化既菜式都唔會有人投訴既。一點半到,叫左兩個午餐。然後就諗住加個甜品完結。午餐可以㨂餐湯或沙律,今次餐湯係忌廉蜆湯!有小量紅蘿白,味道不錯👍🏼帶子意粉,以一百三十幾蚊,得兩隻帶子,本人認為小左d. 而且食完無乜飽肚感。豬肋骨既薯條不錯,配菜偏小,而且以最近大家都係覺得食豬唔太安安既情况下,豬肋骨竟然仲有血紅色響骨位!即刻要佢再整過啦!但我諗佢都係同我地切開左既豬肋骨兩邊煎返就算。食完午餐想要甜品,一早睇過食評就已經一心諗住食窩夫!於是叫左呢個。味道不錯,份量以$72黎講算不錯餐飲方面係失望既!想要熱朱古力,佢話要加$34。望返餐牌,熱朱古力原價都係$48,餐牌入面最平既汽水都要$28。就算計差價都係$20 啫!所以無要到佢,變左叫左杯勁難飲既熱奶茶。其實如果想客人滿意d, 我地叫甜品既時候都已經下午茶時間,佢地有藍莓窩夫,$52有埋野飲,窩夫份量係兩塊唔係三塊,但餐飲就有熱朱古力。點解佢地唔識同客人介紹呢?如果佢地做到呢樣,客人應該會再叫多d 野,同埋有興趣回頭囉!
好耐無去Pokka cafe. 想食下甜品,所以㨂左呢間。
一點半到,叫左兩個午餐。然後就諗住加個甜品完結。

即刻要佢再整過啦!
但我諗佢都係同我地切開左既豬肋骨兩邊煎返就算。

2019-11-25
$170 (Lunch)