2022-04-17 2405 views
星期日去到元朗yoho mall行咗陣街,原來想再轉輕鐵去大街個邊食點心,但礙於我哋唔想再離開商場嘅關係,加上男朋友除咗點心仲想食其他野,所以係yoho利小館食lunch(꒪ཀ꒪).利小館開11:30,我哋11:15去到已見十人左右排緊隊,到搭半就入得去~兩個人點咗以下嘅野,食到好飽🤰🏻建議唔大食嘅人可以叫少啲或者點少啲,唔夠先再叫🙈.▫️茄汁焗豬扒飯 $52男朋友之前食過鍾意,豬扒真係好食又夠軟腍,蕃茄炒飯都好香,唯獨炒飯可以乾身少少🤏🏻.▫️ 南翔小籠包 $36唔錯,一咬落去有好多湯汁😻如果皮再薄少少就更正.▫️峰巢芋盒 $33我係芋頭揸💜但都覺得少少膩.▫️播沙湯丸 $30煙韌嘅湯丸皮包住濃郁順滑嘅芝麻,好好食.▫️杞子娃娃菜正常發揮.▫️叉燒腸麻麻地,啲叉燒好薄又太肥,而且口感有啲靭🥲  .▫️珍珠雞雖然有3份,但每啖都兩啖食完🤣不過某程度上係好,因為我成日都想叫唔同嘅食物,細細份可以點多啲,而且都幾好食😋.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我 @fibee3b
▫️茄汁焗豬扒飯 $52

▫️ 南翔小籠包 $36

唔錯,一咬落去有好多湯汁😻如果皮再薄少少就更正
▫️峰巢芋盒 $33

我係芋頭揸💜但都覺得少少膩
▫️播沙湯丸 $30

煙韌嘅湯丸皮包住濃郁順滑嘅芝麻,好好食
▫️杞子娃娃菜

正常發揮
▫️叉燒腸

麻麻地,啲叉燒好薄又太肥,而且口感有啲靭🥲
▫️珍珠雞

雖然有3份,但每啖都兩啖食完🤣
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch