2021-06-01
享慢煮意係非常出名食流心牛角包既餐廳!差不多去親食既客人都會點一份黎食,點解我會知道?因為我都係其中一份子囉!除咗牛角包好食之外,其實仲有好多野好食嘅!龍蝦湯流心牛角包 牛角包酥脆,一切開龍蝦湯就湧出嚟啦龍蝦味濃,加埋牛角包剛剛好!唔會搶咗個大家各有既特色特色流心布拉搭芝士車厘茄沙律最上層係自家製嘅蕃茄雪芭,中間係布拉搭芝士軟棉棉,入面流心成件事好有層次感 最底係車厘茄沙律🥗好新鮮 賣相非常吸引,食完好開胃!招牌西班牙黑毛豬腩 配 黑毛豬頸店員推薦我哋,完全冇後悔!肉同脂肪比例五五,少燒到焦邊 令香味同入口更有層次 腩就淋身啲,頸就有咬口肉比較結實啲 兩者都唔錯!夾埋個脆口ham食 又係另一個味道!慢煮雞胸肉忌廉意粉雞胸肉因為慢煮關係已經唔會”鞋”,雞有雞味肉質一切就開 配埋個意粉🍝不錯!黑芝麻燕麥奶我真係第一次見!黑芝麻味濃,飲落唔會成口粉,沖得剛剛好,奶滑甜度又夠!提拉米蘇芝味特飲比Tiramisu冇咁甜,加埋個餅碎飲落又唔會太甜,幾有創意!真空慢煮芝士蛋糕 配 椰子雪糕幾得意,感覺係芝士味壓縮成一杯,入口又唔會太溜 椰子雪糕配搭返個芝士蛋糕又幾夾!
龍蝦湯流心牛角包
牛角包酥脆,一切開龍蝦湯就湧出嚟啦
龍蝦味濃,加埋牛角包剛剛好!唔會搶咗個大家各有既特色
特色流心布拉搭芝士車厘茄沙律
招牌西班牙黑毛豬腩 配 黑毛豬頸
慢煮雞胸肉忌廉意粉
雞胸肉因為慢煮關係已經唔會”鞋”,雞有雞味
肉質一切就開 配埋個意粉🍝不錯!
黑芝麻燕麥奶
提拉米蘇芝味特飲
比Tiramisu冇咁甜,加埋個餅碎
飲落又唔會太甜,幾有創意!
真空慢煮芝士蛋糕 配 椰子雪糕