2019-06-29
入門口有埲牆上有一幅大畫🎨啲文青味即刻出哂黎🤘🏻舖頭入面周圍都有唔少插畫🤔今次同行十個人, 所以book左間房💩(房間低消$3000)房入面有個鐘可以叫人, 唔驚係房冇人理🤔出面有個醬料區可以自己撈醬🥄-鍋底: 夫妻/兄弟鴛鴦鍋 $188夫妻鍋就姐係台式麻辣鍋🥘我地一開始嗌左一鍋小辣同一鍋中辣🌶但中辣都覺得唔夠🤔🤔之後仲叫人加辣😂但其實會越食越辣🌶但完全唔覺得麻🤡亦唔算香🤡鴨血唔夠入味🤔🤔但都算幾嫩🤓但唔知點解我覺得有陣茶味😂😂(但冇得refill🤡)而兄弟鍋就姐係酸菜白肉鍋🥬呢個真心麻麻地😕啲酸菜唔酸, 湯底又冇乜特別🤡.手切牛小排 $338 一份牛小排超淋!!好重牛味🐮好正🤤.老油條 $48店員建議浸10秒係麻辣湯🥘油條好脆🤪浸10秒個芯索左啲湯外面仲係脆脆地,幾正🤘🏻.羊肉捲 $108羊肉聞落同食落都好重羊味🤘🏻但有少少韌🤔可能唔好淥咁耐🧐-老老豆豆,我覺得係水準以上既食物上面已經匯報完畢🤡普通水平既就略過💩下面講埋地雷食物💣.💣牛舌 $128好韌😕唔知點解有陣牛腥味🙃落酸菜鍋陣味仲無限放大🤡🤡.💣黃金魚皮 $78aka鹹蛋黃魚皮🐟係脆既🧐但鹹蛋黃味一啲都唔濃😦想食魚皮可以叫普通
手切牛小排 $338 一份
牛小排超淋!!好重牛味🐮好正🤤
老油條 $48
羊肉捲 $108
羊肉聞落同食落都好重羊味🤘🏻但有少少韌🤔可能唔好淥咁耐🧐
💣牛舌 $128
好韌😕唔知點解有陣牛腥味🙃落酸菜鍋陣味仲無限放大🤡🤡
💣黃金魚皮 $78
aka鹹蛋黃魚皮🐟係脆既🧐但鹹蛋黃味一啲都唔濃😦想食魚皮可以叫普通魚皮(平20蚊!)
💣益力多沙冰 $33
佢寫住益力多沙冰, 但飲落係可爾必思黎既🧐🧐個底有啲蘆薈粒🥄其實個味道係可以既, 但唔係我expect既野囉🤷🏻♀
💣廣島蠔(6隻) $138
食第一啖係okay既🤨但再食埋嗰半舊..嘩腥既🌚(feel唔feel到我有幾節制先唔講粗口)陣腥味係個口度揮之不去🤡🤡
💣黃金卷 $58
唔脆。韌既。完🤡