2011-12-19
冧住好耐無嚟過, 就不如再嚟食吓, 因為呢間嘢以前都算ok 嘅, 都係想食番以前咁嘅樣, 點知令人失望不特只, 重食到一肚氣, 重要鬧人:冧住天氣凍, 三個人就叫咗羊腩煲, 田雞煲仔飯, 薑汁芥蘭:1. 羊腩煲 : 煲嘢無羊味, 又一啲都唔香, 成煲嘢水旺旺咁, 啲羊好似求其揾啲熱水滾熟, 重要係滾熟咗好耐, 攪到無哂羊味, d 味淡哂, 再跟住求其加啲配料就咁算, 做埋啲咁求其嘅餸, 重要人$78. 2. 田雞煲仔飯: 又係無味嘅, 求其整幾舊田雞就算, 骨重多過肉, 啲伙計不斷咁sale人哋煲仔飯, 話要等好耐, 其實佢都無做過嘢, 煲仔飯啲主菜完全無醃過, 淡某某嘅肉(骨)同啲飯一齊食重收人哋五十幾蚊. 3. 薑汁芥蘭: 係衣加呢個時候(入冬), 都比埋啲好多骨好硬嘅芥蘭人哋食, 重要對面果兩個人同我哋同時叫同時嚟, 我哋果碟好明顯重少過佢三份一, 個煮嘢果個煮同一碟嘢應該基本上知道要分得均雲比兩枱客人, 但係佢都做唔到, 就求其上就算 ! 啲座位又安排度迫迫澀澀, 啲伙計明知我後面無位過, 係都要擠入嚟同其他客遞餸落單, 喺第二邊有條閣啲嘅就賴得兜過去, 撞咗
1. 羊腩煲 :
2. 田雞煲仔飯:
3. 薑汁芥蘭:
啲座位又安排度迫迫澀澀, 啲伙計明知我後面無位過, 係都要擠入嚟同其他客遞餸落單, 喺第二邊有條閣啲嘅就賴得兜過去, 撞咗我幾次都無講對唔住, 好似老鳳咁, 由其事著灰黑簡條 T 嗰個, 目中無人, 其他(伙計)果啲唔洗講, 啲態度差度垃圾, 去大排檔食重好過呢間咁嘅嘢幾百倍, 唔會再有下次, 重會叫我識或者唔識嘅人唔好去呢間嘢 !
本人覺得比多少少錢可以食好啲係正常同應該嘅(第一個食評一樣), 但係要用呢個價錢重反而食到以上嘅後果(一肚氣), 咁大家可以知道呢間嘢值唔值得你去試。