2018-10-14
第一次食係前一晚,落單已經慢慢講都上錯嘢食,以冰室嚟講上菜速度都算慢,等大約20-25分鐘先嚟齊哂。。。 因為搭枱嘅關係,某個waitress懶得行多少少而連續3次喺我張枱上菜俾隔離枱,連隔離枱都realize到佢嘅問題而同我講唔好意思,但個waitress一啲唔好意思都冇。第二次食係早餐,比夜晚多啲人排隊,9:08am落單,上咗份toast加炒蛋同drink,牛肉公仔麵遲遲都未上,第1次問個女in charge,等咗10分鐘,中間都見到佢哋有出同樣嘅公仔麵俾其他客,第2次係問侍應,“哦”咗一吓唔似有follow up,第3次問另1個男in charge,佢直頭冇俾任何reaction,直接擰轉頭大聲嗌追廚房出,同個女in charge一樣,結果9:52am先上到碗沙茶牛肉公仔麵。我唔expect一間連鎖冰室嘅operation可以亂到咁,同埋咁唔識變通。香港大把呢類型嘅冰室,唔值得為咗佢而排隊。
香港大把呢類型嘅冰室,唔值得為咗佢而排隊。