kwongtweety
唔捨得比人食不如唔好出...
kwongtweety
Level 2
2009-10-04
Follow
  去之前都睇過openrice的食評......都無咩人提到mr. steak 的 sunday brunch,又十五十六咁去試下。

去到見到佢的沙律吧都好多選擇,有成十多款的汁比人選,而且佢的沙律配料都好多,都算唔錯。

行到去熱葷的枱,點心只得豬肉燒賣及叉燒飽,點知只得5-6種的熱葷,而餸菜一都不吸引,好似有黃咖哩加薄餅、燒骨、日式醬燒雞、泰式海鮮粉絲(個味道好親切,好似福麵D味^^)、炒伊麵同炒飯,好似有一個生滾粥檔同意大利粉檔仔。

值得一讚既係佢既安格斯燒牛肉,正!正!正!正!:):

至於凍海鮮檔既令我又愛又恨,愛既係佢既鮮味的長腳蟹、小青口及涷花甲,恨既係佢D待應唔捨得出長腳蟹給客人,佢D長腳蟹出完一輪要等好耐下先FILL貨,但係FILL只係FILL20多隻腳,我眼見比3個人客都已經攞哂(當然我係個3個的其中一位)。FILL野既待應唔知係咪已經察覺到我呢個蟹怪係度,我眼尾見到佢"BEER"住我然後等我返到埋位先再FILL個10只長腳蟹腳出來,我心諗就係鐘意食先食多幾隻啫,不過見間鋪頭咁小氣,我都無心機再攞!

論到講佢D剌身啦!佢有三文魚、魚同墨魚片,講真,今次印像都算幾深刻,佢個魚生師傅唔知係咪切慣生滾粥D魚片呢,切到細片到好似比個五蚊餅大同厚唔到幾多(每次只比三片),不過講新鮮程度又好好同好鮮味既,不過都係個句,見間鋪頭咁小氣,我都無心機再攞!

甜品,OK喎有成10種CAKE,4種雪糕、小型朱古力噴泉同格仔餅比你選,都ok la!

抵唔抵食真係見仁見智,不過我都覺得味道係ok好食既,不過有得擇的情況底下唔會再去!:(

Like
Ratings