平時嫌麻煩在網絡上登記為會員但今次多得燒房焗讓我行出人生第一步。受到以往食評影響,即管去燒房焗一試, 之前試過即日book 枱但full 左唯有等下次再食。今次成功book到位但方法係你打佢訂枱手提號碼,佢會叫你send 個whatsapp比佢留資料book 枱。初時我打去佢話機主行開左,我表示我係book 枱,但聽筒裡的人冇反應咁想我點都講聲丫不如。準時七點半入座,舖裡空空如也得三個員工, 受到老闆熱情既招待我們坐下來看菜單。燒房焗應該在晚上才接手做, 下午係另一間舖既做快餐。我們一行五人, 由於菜單上沒有份量說明我唯有問老闆, 問多兩問就黑面, 我見唔對路咁都係唔好再問啦求其係菜單上寫上保首D寫 1, 或2 ... 食串燒我見到有D 價目係 $ 38 , $ 48 , $ 58 , $ 68 ,一個蟹對都 $ 128 我點知你係一碟計定段串計啫。講到食物質素, 係OK 既, 但有個魚鮫我們試了就後悔了, 又腥又似食緊擦紙膠, 仲要好似 $ 58 -78蚊。唯有自我安慰,其他野OK 都冇所謂。中性D , 有時D 野有彈都要有讚, 最好味係雞翼。叫左其他但好多樣都冇貨。例如花甲, 羊,

唯有自我安慰,其他野OK 都冇所謂。
中性D , 有時D 野有彈都要有讚, 最好味係雞翼。叫左其他但好多樣都冇貨。例如花甲, 羊, 雞肶菇等,多到我都唔記得了。
乜都冇咪叫番個飽肚D 既野, 有個燉牛肉烏冬, 唔知咩來咪叫下囉, 味道似金寶牛尾湯+肉醬意粉既鳥冬, $ 88蚊。冇下次。

未係很差, 只有更差。
其間另一枱食客有人拍了架電單係燒房焗門口對出一個街士檔口, 老闆突然從廚房走出來, 呼喊' 邊個拍架電單車係度' , (唔知以為佢間野係有人照)車主走出去睇下咩事, 那老闆好惡咁話' 你係咪想包我個場, 拍架電單車係我門口' , 全場靜晒, 連刨緊粟米既我都O左咀。

而家諗番都仲有D 驚, 須然我地唔係去左咩高級食肆但食客不必要受到這樣的對待。
( 總評 : 一個喊都唔夠)
2012-10-05
$320 (Dinner)