台灣風格,好有穿越感,明明喺香港,感覺好似飛咗去台灣(可能係舖頭loop緊周杰倫啲歌嘅關係)。舖頭唔大,但人唔算多所以唔覺得逼夾。環境安靜,適合三五知己聚餐傾偈(隔離枱)。食材好新鮮 , 味道都好啱我嘅路線 , 撈丁 、 加工肉類味道一流。尤其係個雙重芝士撈丁,撈咗少少辣汁再加大量芝士,拉絲效果非常過癮。本來打算再叫多份,但太邪惡,罪惡感叫停咗我。惹味小饅頭都係一個特別嘅菜式。將饅頭對半切開,再沾滿特別調配嘅燒烤粉,燒到微焦,食落有法式麵包嘅硬外表,內𥚃依然係軟熟白饅頭。最後嚟返個甜品,燒棉花糖夾餅。初頭睇menu,以為係雞蛋仔舖嗰種夾餅(格仔餅),點知原來係夾梳打餅。 要趁熱食,如果唔係會好黐牙。值得讚賞嘅地方: 可能係因為疫情,每台之間都隔住好遠嘅安全距離,出餐速度亦都好快。服務員只有一兩個,有時候會好忙,但態度都OK嘅。一份單品大概30蚊樓下左右, 唔貴。

2020-05-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)