2021-10-30
TKO 愈來愈多新餐廳進註,今次去呢間係pet friendly, 以waffle 出名餐廳。 英倫風裝潢好闊落,卡座位係紅色皮椅。 一入門口係bar 枱連open kitchen, 可以見到煮食過程感覺對其衛生更有信心。室外都有座位, 晚上掛滿一黃色小燈泡好有情調,應該日頭坐都會好舒服,不過當晚有點大風所以都係乖乖坐indoor 墨汁海鮮意大利飯($148)Ink Sauce Seafood Risotto滿滿新鮮大隻海鮮,除左煎得金黃軟嫩嘅帶子,仲有唔少墨魚魷魚、爽蜆、爽彈大蝦、大隻青口。意大利飯粒粒飽滿, 被烏黑墨魚汁包裹, 口感Al denote, 唔會太腍,調味亦恰到好處油酥鴨窩夫 $168Duck Conflict Waffle Slowed cook 'Castaing" French Duck Leg, , 皮微脆中間肉咸香,經過長時間慢煮肉質變得軟腍輕易一切就散開。一邊rocket, figs, 同honey beetroot sauce. 佢個sauce 唔似之前食過另一間duck waffle 用maple syrup, 相對地甜度無咁高所以甜咸contrast
墨汁海鮮意大利飯($148)
Ink Sauce Seafood Risotto
油酥鴨窩夫 $168
Duck Conflict Waffle
Slowed cook 'Castaing" French Duck Leg, , 皮微脆中間肉咸香,經過長時間慢煮肉質變得軟腍輕易一切就散開。一邊rocket, figs, 同honey beetroot sauce. 佢個sauce 唔似之前食過另一間duck waffle 用maple syrup, 相對地甜度無咁高所以甜咸contrast 無咁大.
窩夫係新鮮即焗起所以都等左好一陣, suprise 地係帶有herbs 香味咸咸地, 口感外脆中間好實在, 有d 似咸scone. 如果多隻sunny side up 就perfect
另外叫左mocktail CLS, 落左coconut syrup,. lime juice & soda, 好簡單ingredients但好好飲🤣
仲叫多左個fries with truffle 配, 薯條新鮮即炸起好食. truffle mayo 帶淡淡truffle香, 如果sauce 量再多d 更好
食完仲送左印左餐廳名口罩,唔知係咪新開優惠,好sweet