2025-05-25
好姊妹又約我食好西☺️今次嚟到旺角Homeland好姊妹話見到人介紹畫碟好靚,所以一早book定嚟朝聖; 估唔到今餐飯真係極致享受,結合咗香濃、鮮味、豐富口感😋仲有視覺美感🤣入嚟一坐低店員即刻介紹呢個每日限量嘅蘭王松露煙腩卡邦尼QQ捲捲意粉 $158從未見過呢啲,一捲捲一條條,好可愛嘅意粉🤣QQ捲捲意粉口感彈牙,煙腩夠鹹香,松露味濃郁,每一啖都好有層次感,小朋友都好啱食滋味小食拼盤 $138拼盤提供多款滋味選擇,包括有炸雞、炸魚、芝士薯條、炸蠔,一次過可以試晒幾款小食👍🏻地中海風鮮大蜆青口配酸種麵包 $158 (必食)青口好大隻,好鮮甜,蕃茄香草味帶dd辣汁,用嚟點酸種麵包好正👍🏻黑松露牛肝菌蘑菇湯 $58 (必食)上枱熱辣辣,好香松露味😋 好creamy,配上1塊多士,perfect 👍🏻明太子雪山芝士炸薯條 $88薯條即叫即炸,炸得好香脆,芝士醬&明太子嘅鹹鮮味完美融合,飲啤酒啱晒😋無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕 (半件) $118 (必食)唔會過甜,味道啱啱好👍🏻焙茶嘅香氣帶出獨特風味,最後食呢個甜品可以balance 返薯條嘅熱氣🤣 最突出就係我朋友之前book 枱時request
蘭王松露煙腩卡邦尼QQ捲捲意粉 $158
從未見過呢啲,一捲捲一條條,好可愛嘅意粉🤣
滋味小食拼盤 $138
地中海風鮮大蜆青口配酸種麵包 $158 (必食)
黑松露牛肝菌蘑菇湯 $58 (必食)
明太子雪山芝士炸薯條 $88
無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕 (半件) $118 (必食)
唔會過甜,味道啱啱好👍🏻焙茶嘅香氣帶出獨特風味,最後食呢個甜品可以balance 返薯條嘅熱氣🤣 最突出就係我朋友之前book 枱時request 定嘅畫碟,朋友鍾意三眼仔🤣 上邊仲寫住’Work Life Balance’ 真係要好好提醒自己,定時都要 Work Life Balance ☺️💪🏻
蛋糕配上仙女棒,仲有即影即有相,真係好有氣氛☺️啱晒慶祝、打卡☺️👍🏻
除咗無花果焙茶奶蓋巴斯克軟心蛋糕,原來佢哋仲有其他全新口味嘅巴斯克蛋糕,份量 & 口味大升級($118/ 半個,$208/全個)
🍰林酒提子奶蓋巴斯克芝士蛋糕
🍰杜拜朱古力奶蓋巴斯克芝士蛋糕