2022-06-20
忠言逆耳,但為免增加更多既受害者,本人都要寫返個食評,以免有其他朋友無端端浪費自己個幾兩個鐘去排呢間米線⋯⋯因為有關注組同YouTuber既加持,令本人相信左呢間老闆娘會真係好特別,會比其他米線鋪好食,世一,但結果根本完全唔係。排隊等入去時,店員態度已相當不友善,完全係自己唔怕冇生意咁。排隊既環境相當惡劣,冇冷氣冇風扇都唔緊要,店員竟然叫食客企下垃圾桶隔黎,哩點實在無法接受。食物質素方面,呢度兩餸米線就$60,唔包野飲,而出面一般非連鎖既米線鋪就一般$4X已經係兩餸包野飲,相對黎講係貴左差唔多20%。呢度既米線個湯相對係熱,酸辣黎講比出面更加酸。米線同一般米線鋪冇分別。餸既話,量會比一般米線鋪多,另外會有相對多既炸物選擇。但總括黎講都只係一般米線鋪既水準,食過一次就唔會想再黎。至於用餐環境可以用惡劣黎形容,冷氣唔夠,座位非常密集,冇隔板又需要搭枱,防疫意識完全係零,隨時食完就有機會確診既感覺。總括而言,就係一間需要排一個鐘有多,特別貴,用餐環境特別惡劣既一般米線鋪。如果只係因為好奇心而幫襯,一定會後悔。