2008-05-15
平時聽到日本餐廳待應叫歡迎時將"いらっしゃいませ"講到"234"都算啦,嗰次晚飯全程聽到唔係"你去死"就係"你食屎",完全係"零"專業,仲要叫到鬼咁大聲,成餐飯令人食得好不安。一間日本餐廳有無質素同專唔專業,第一句歡迎詞俾客人ge感覺好緊要,歡迎詞講得衰,其他野ge質數都唔方好得去邊。歡迎詞講得衰都算,至於食物,啲三文魚壽司就最啱減緊肥ge人食,完全係零脂肪,要豆雞眼先揾到條線咁幼ge脂肪紋,所以無叫,諗住叫火炙三文魚壽司會好啲,點知反轉件魚嚟睇,一樣係咁瘦,我食過啲比較平ge壽司店都揾到橙白間紋三文魚壽司,但呢度只揾到橙色ge三文魚壽司,有無人可以話我知呢隻係咩品種三文魚呢?可能啲靚ge部份攞晒去做刺身掛....但都唔應該係咁囉。我地仲叫咗吉列蝦卷,燒汁大帆立貝壽司,火炙帆立貝壽司,特長三文魚壽司,北寄貝壽司,北寄貝沙律壽司等等,味道都ok,啲料都算新鮮,但啲壽司飯就硬咗啲同埋好散,未夾已經見到個樣係散ge。食後我同朋友分享,友人話旺角分店好食啲,我就唔敢再試啦,如果大家有興趣都可以慕名去試吓係咪真係值得咁多人排隊去食,反正價錢唔算貴。