又老多一年,生日飯第二彈。多謝認識多年的姊妹同我慶祝。今次食墨西哥fusion菜,係旺角一幢唐樓內,隔離就係賓館, 所以餐廳門口都特別寫著 "沒有房租"南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅 ($88)叫咗半份,有4件,上面有少少酸忌廉,配上牛油果醬及蕃茄莎莎醬。芝士味好濃,南乳同酸菜味大概被遮蓋了,但係好好食,三種配醬都好fresh! 尤其個牛油果醬,就咁啪都得!! 我勁鍾意!!西班牙烤洋蔥薯仔原個蛋餅 ($115)蛋包著蕃茄汁同薯仔片,上面一片蕃茄同沙律醬,樣子有少少似大阪燒,味道上有啲淡,但都有啲香料味。15香料燉牛肉炒飯配煎蛋 ($115)叫咗最少辣,相信99.9%人都接受到(對我黎講完全唔辣)。個飯濕濕地,蕃茄味最重,入面有我平時唔食既橄欖,唔知係咪煮過,食埋落肚都唔覺有平時既怪味。墨西哥香料燒烤醬腸仔炒意粉 ($118)呢個食落就有啲普通,有少少似我自己整既炒蕃茄意粉,不過就重芝士好多。朱古力軟奶油蛋糕 ($68)生日message係紙牌而非用朱古力寫上,朋友見到好似有啲愕然,我是無所謂啦,反而令我失望的是蛋糕本身,上面的朱古力算濃,但總覺得奶油還奶油味,朱古力還朱古力味,仲有總覺得
又老多一年,生日飯第二彈。多謝認識多年的姊妹同我慶祝。

南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅 ($88)

西班牙烤洋蔥薯仔原個蛋餅 ($115)

15香料燉牛肉炒飯配煎蛋 ($115)
墨西哥香料燒烤醬腸仔炒意粉 ($118)
朱古力軟奶油蛋糕 ($68)
生日message係紙牌而非用朱古力寫上,朋友見到好似有啲愕然,我是無所謂啦,反而令我失望的是蛋糕本身,上面的朱古力算濃,但總覺得奶油還奶油味,朱古力還朱古力味,仲有總覺得個蛋糕底有少少濃味咁。。。。

離開時餐廳坐滿人,枱枱都飲緊酒,似乎都幾好生意。
2022-09-16