2007-07-20 14 views
我同兩個鬼佬一齊行入間餐廳, 侍應問我幾多位, 我答一位, 佢做佐個歡迎內進既手勢, 就冇再理我地喇, 對我身後既鬼佬都一樣, 我地自己行入去, 係中心企佐一陣, 望下d侍應, 都係冇人理, 就各自選擇佐一張檯坐低.....見到餐牌寫住, 所有扒類都唔會醃(好大期望), 原本想食西冷, 晚餐價$88, 牛柳同肉眼都要$128, 問侍應肉眼同西冷質素係唔係差好遠, 佢答我係, 咁我就叫肉眼啦一黎杯凍咖啡, 嘩, 咁甜既, 同佢講, 佢話幫我加多d咖啡, 我同佢講, 加多d咖啡都係甜架, 佢答, 加多d咖啡應該冇咁甜, 我見佢冇想過整過杯俾我, 就話算啦唔洗換啦湯黎啦, 一上檯已經聞到好香既磨菇味, 正呀, 好唔錯, 但個蒜蓉包就好唔掂, 凍都唔係問題, "淋"架, 唔脆, 冇蒜香只覺得好油, 好似一早整定放佐好耐, 但佢個湯唔錯, 希望個肉眼都會好正, 點知.....第一口, 已經覺得有問題, 冇肉味既? 仲有d咸味添, 冇醃過只係表面有d黑椒同鹽, 點解入面都會有咸味, 食真d, 我估計塊牛扒放佐係雪櫃好耐, 但又不至於變壞, 因為佢冇俾野"拿"過, 所以更食得出d味同人地(又係冇"拿

第一口, 已經覺得有問題, 冇肉味既? 仲有d咸味添, 冇醃過只係表面有d黑椒同鹽, 點解入面都會有咸味, 食真d, 我估計塊牛扒放佐係雪櫃好耐, 但又不至於變壞, 因為佢冇俾野"拿"過, 所以更食得出d味同人地(又係冇"拿"過)既味道係唔同, 係塊扒係下價貨, 定係佢處理塊扒時出現問題, 伴碟既菜就好新鮮好好味

因為剛剛已經想換咖啡, 所以唔想又叫佢地換塊扒, 知道自己唔會再黎, 見佢餅櫃好多cake, 想試埋佢既Tiramisu, 點知侍應話只有朱古力蛋糕, Tiramisu賣晒, 仲好, 再見了
肉眼餐$128, 凍咖啡+$5, 再加10%, 好彩係樓下拎佐張$10現金卷, 埋單加小費, $140
旺角咁旺既區域, 一間餐廳長期冇客, 總係有原因既