2017-09-05 59 views
一入去就叫到大大的啤酒機,總共有18款啤酒可以試,店員好有耐性咁介紹唔同既啤酒,仲俾小小我地試飲。Beer platter -beginner set 最後都揀唔到飲咩好,就叫左個初級既啤酒拼盤,有三種口味既啤酒係入面。04-Stay Puff係三種入面我最鐘意的,個味道好特別,有朱古力同綿花糖既甜味,但又有少少烘焙過的煙薰味,同個酒味好配合,好好飲。07-The Pale Armadillo 好適合女仔飲,清爽的啤酒,帶有淡淡的果香,會飲到橙同西柚的香味。16-Lady Guava 好特別既石榴啤酒,飲到好香既石榴味同麥香,仲有帶有微碳既感覺。慢煮穀飼豬扒配青蘋果容好清爽的豬扒,微咸之中保留到豬扒原有的味道同肉汁,而且唔油膩,唔會搶用啤酒既味道。青蘋果醬係自然甜,味道清香,甜中帶微酸,好好食。爺爺滷水牛肚牛肚十分彈牙,冰爽之中帶滷水的味道同其他香料的惹味,值得食。

Beer platter -beginner set

04-Stay Puff