2020-12-13
叫左個三餸麵($36),揀左油麵、多蔥、少辣汁。而餸就揀左芝士粟米餃、五香牛筋、咖喱豬皮。外賣要加$1,所以變成 $37揀油麵,因為麵條夠粗易飽肚。🙈叫左多蔥都OK有蔥。要左少辣汁,反而吾覺有食到個湯有辣味。🧐芝士粟米餃有2件,我覺得一般般!一夾就散,入口吾覺有芝士味。粟米並吾係融入豬肉入面,而係食落覺得似兩樣分開既口感,豬肉都比較散。不過粟米同豬肉都新鮮,無up味既。🧐同埋有可能我攞到番屋企放左陣,D湯浸住浸住,浸到個粟米餃易散。🙈牛筋有4嚿,幾有牛味,但就腍得濟,一夾好易散。🧐有可能我攞到番屋企放左陣,D湯浸住浸住,浸到個牛筋浸到軟鬼左。🤣不過係幾易入口,非常之嫩滑。👍🏻其實我覺得牛筋最緊要夠大嚿之餘,吾好太腍或者太韌,而佢呢個size 就啱啱好!咖喱豬皮都有4嚿,係最有驚喜既!豬皮有豬皮味,非常煙韌有咬口。而且食到咖喱汁個香同辣味,但咖喱味又吾會太辣。我係專登個湯底吾揀咖喱,都食到個咖喱豬皮個咖喱味。店員態度正常,有基本禮貌。同埋個外賣牌幾得意,一開始吾覺上面有個英文字母「T」。直到店員叫「Q」牌既人攞外賣😂
而餸就揀左芝士粟米餃、五香牛筋、咖喱豬皮。
外賣要加$1,所以變成 $37
揀油麵,因為麵條夠粗易飽肚。🙈
叫左多蔥都OK有蔥。
要左少辣汁,反而吾覺有食到個湯有辣味。🧐
三餸車仔麵 (芝士粟米餃、五香牛筋、咖喱豬皮)
不過粟米同豬肉都新鮮,無up味既。🧐
牛筋有4嚿,幾有牛味,但就腍得濟,一夾好易散。🧐
不過係幾易入口,非常之嫩滑。👍🏻
咖喱豬皮都有4嚿,係最有驚喜既!
豬皮有豬皮味,非常煙韌有咬口。
而且食到咖喱汁個香同辣味,但咖喱味又吾會太辣。
我係專登個湯底吾揀咖喱,都食到個咖喱豬皮個咖喱味。
店員態度正常,有基本禮貌。
同埋個外賣牌幾得意,一開始吾覺上面有個英文字母「T」。
直到店員叫「Q」牌既人攞外賣😂