2020-11-16 1352 views
用咗OpenRice 10幾年,因為呢間小店忍唔住第一次寫食評分享吓希望大家都可以多啲懲罰佢星期日1830去到門口,門面已經俾到同路人一個自在嘅感覺等咗大約20分鐘,買外賣嘅人一個接一個嗯,生意不錯,等咗一段時間先影到冇人擋住嘅門面終於有位,除咗裝潢外連播放音樂都好講究身旁嘅人都好自然地哼起充滿回憶嘅旋律鍾意揀呢個經濟圈,主要原因可能係因為呢個共同感嘅氛圍我哋嗌左兩碗主食同埋兩個避風塘小食女友嗌嘅係三餸面 hkd39,自選多蒜多蔥宜家呢個時勢仲可以用呢個價錢食到性價比咁高嘅車仔麵真係好難得必須提嘅係多蒜同粉絲呢個配搭真係一絕每一啖粉絲到索滿晒蒜泥嘅香氣我就試一試佢個咖喱撈 hkd42本身純粹諗住懲罰呢間小店所以冇乜期待上到枱,咦OK喎雞扒表面炸得均勻食餐咖喱撈都會怕麵質掛唔到咖喱又或者咖喱汁好淡但係店家好有心地將拉麵沾上少少甜醬撈埋秘製咖喱汁帶有少少甜味好開胃仲吊出埋咖喱味小食點咗避風塘魚蛋hkd24同埋避風塘雞翼hkd26論意想不到,魚蛋技勝一籌皮脆而魚蛋彈牙,配埋避風塘嘅炸蒜口感豐富,配麵食一流雞翼反而過度被神化,個人覺得炸蒜黐唔到落雞翼表皮,食落有啲分離感,同埋雞翼都略鹹總括黎講
分享吓希望大家都可以多啲懲罰佢

星期日1830去到門口,門面已經俾到同路人一個自在嘅感覺
等咗大約20分鐘,買外賣嘅人一個接一個
嗯,生意不錯,等咗一段時間先影到冇人擋住嘅門面

終於有位,除咗裝潢外連播放音樂都好講究
身旁嘅人都好自然地哼起充滿回憶嘅旋律
鍾意揀呢個經濟圈,主要原因可能係因為呢個共同感嘅氛圍

我哋嗌左兩碗主食同埋兩個避風塘小食

食餐咖喱撈都會怕麵質掛唔到咖喱又或者咖喱汁好淡
但係店家好有心地將拉麵沾上少少甜醬
撈埋秘製咖喱汁帶有少少甜味好開胃仲吊出埋咖喱味

小食點咗避風塘魚蛋hkd24同埋避風塘雞翼hkd26
論意想不到,魚蛋技勝一籌
皮脆而魚蛋彈牙,配埋避風塘嘅炸蒜
口感豐富,配麵食一流

總括黎講,呢間係食得好舒服又值得打卡,性格比好高嘅小店,我自己一定會再食
大推!

2020-11-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 咖喱撈
  • 避風塘魚蛋