2019-06-17 36 views
慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋意粉個人黎講,我最鍾意呢碟,而佢都係我話呢間餐廳菜式出色的原因。雖然d肉唔係一整塊,你會疑惑點食好,但其實呢個先係佢的重點,因為佢已經慢煮左48小時,根本肉骨分離曬,d肉同煙燻的味已經融為一體,食落去係好有木頭的燻味,少少胡椒辣味,加上溫泉蛋,令一嘆入面個義大利麵好滑好夠味。真係超級推薦呢個,不過利申,我係沈迷胡椒香味同溫泉蛋的人。總之,我一直期待可以衝擊我味蕾記憶的食物,呢個菜式又做到,所以好開心 hahaqBlack Coffee店員好有心咁介紹左咖啡豆的來源,同埋咖啡豆與咖啡的味道。呢個Black Coffee特別的位係佢苦味好淡,更多的是本屬於咖啡豆的酸味和果味,最後呼氣的時候係感覺到蕃薯的味道😂😂但店員解釋係白桃的味道。作為品味咖啡黎講,呢個係好容易入口同理解的一款咖啡xd是日濃湯係西蘭花濃湯 都幾特別 第一次喝西蘭花🥦的濃湯 味道濃郁 而且還有西蘭花蓉 滿滿的西蘭花味道 有點像草原的味道 十分creamy😆慢煮安格斯腹肉牛排 $268 店員介紹原來佢地係特意揀腹肉 一般香港其他餐廳唔會費時間去選擇整呢個部位 因為要專登挑走筋去肥膏 比較難處理 但偏偏呢個
慢煮煙燻手撕豬溫泉蛋意粉

Black Coffee

是日濃湯係西蘭花濃湯

慢煮安格斯腹肉牛排 $268
店員介紹原來佢地係特意揀腹肉 一般香港其他餐廳唔會費時間去選擇整呢個部位 因為要專登挑走筋去肥膏 比較難處理 但偏偏呢個部位牛味最濃而且嫩~ 果然 食落去牛味好濃 雖然經過慢煮 但肉質仍然保持鮮嫩而且係鮮紅色!而旁邊仲有黑醋汁沙拉 酸酸甜甜 十分開胃🤣 另外要讚一讚薯蓉 入面仲有微塊更添口感 而且唔會加好多牛油 覆蓋左本身薯仔味道👍🏻

伯爵奶凍伴雪糕
如果好似我咁鍾意Earl gery 嘅朋友 一定會好鍾意呢個甜品!因為佢嘅Earl grey 味好濃 而奶凍好滑溜 先試一啖earl gery 然後配合雪糕奶凍一齊食 食完整個口腔都係Earl Grey 呢😋

Brownie with Ice cream
我地一開始奇怪點解呢個同平時見到的brownie(正方形)唔同,原來係自家整同埋少甜的配方
比起平時真係無咁漏,唔係一味的甜味,多返少少朱古力的味出黎,呢個我下次都會再叫xd