2022-05-28
朋友推介既cafe環境:有大玻璃透光,柔和光線幾舒服,廁所係隔離既巷仔,衛生程度中上👍。用餐時間:雖然只有70分鐘,不過上菜速度快,整體食得唔算趕,用正常速度食岩岩好🤣。食物:首先食多士先既,賣相滿分,三文魚同菜量都十分充足,要彈既係就算有忌廉芝士同蛋汁都係好乾,真係好乾… 。之後食意粉,又係打卡able,不過可能野食一次過上碟,放涼左啦,食完多士再食意粉,一放入口就覺得好油好漏,杰撻撻張住哂,愈食愈滯😔。最後既甜品有驚喜!布甸唔會死甜,配埋expresso = 完美🥰 非專業咖啡評價:expresso微帶酸,開胃啲既感覺(?) 食下食下就唔小心食哂。飲品黎講係失望既,身為一個唔飲咖啡既人,去親cafe只會飲latte,表面深綠色以為好濃?其實飲落無咩茶味,奶味都唔太出。另一杯係Americano,朋友表示似溝多左水,退步之作👎🏻。結論:想食甜品就gogogo!
。
結論:想食甜品就gogogo!
Matcha latte & Americano