📍 #超級壽司和食堂📍Super Sushi Shop #SuperSushiShop🇭🇰香港牛頭角牛頭角道33號宏光樓8號地下🇭🇰Shop 8, G/F, Wang Kwong Building, 33 Ngau Tau Kok Road, Ngau Tau Kok, HK🌐牛頭角#MFJ牛頭角 #MFJ日本菜#MFJ_NgauTauKok #MFJ_JapaneseFood人均消費: ~HKD550味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰環境: 🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆🔆完全不起眼嘅小店,但睇落啲嘢超新鮮🤤⭐️日本花咲蟹🦀HKD580一入去就決定要食依個花咲蟹,上菜又真係幾正喎!$580又唔貴呀!肉比我想像中多,肉質唔錯 略帶海水味,加埋佢比嘅醋蘸嚟食又幾特別💯加拿大海膽🍙HKD228海膽我哋揀咗加拿大海膽好好味!好好味!好好味!重要野要講三次!😂啲海膽真係好肥好鮮甜,就咁食,或者紫菜加飯一齊食都好正! Perfect!⭐️壽司:🔴甜蝦壽司🦐HKD12/2件🟠希靈魚壽司🐟HKD12/2件🟡虎蝦壽司🦐HKD20/2件🟢馬刀貝壽司🐚HKD20/
📍 #超級壽司和食堂

環境: 🌹🌹
服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆🔆

完全不起眼嘅小店,但睇落啲嘢超新鮮🤤

⭐️日本花咲蟹🦀HKD580
一入去就決定要食依個花咲蟹,上菜又真係幾正喎!
日本花咲蟹

🔴甜蝦壽司🦐HKD12/2件
🟠希靈魚壽司🐟HKD12/2件
🟡虎蝦壽司🦐HKD20/2件
🟢馬刀貝壽司🐚HKD20/2件
壽司真係好抵食呀!以為係一客一件,原來係一盒兩件,爭啲食唔晒😂
全部都好新鮮,隔住個mon都睇到有幾靚
最好味一定係馬刀貝超級爽脆!
甜蝦壽司

壽司

⭐️軟殼蟹手卷🦀HKD30/件
軟殼蟹手卷唔算好大件,不過蟹炸得好香,紫菜好脆, $30都算幾抵食
軟殼蟹手卷

🆗雜錦天婦羅🍤$108
其實我已經好飽㗎啦😂
結果我就淨係試咗番薯天婦羅,都唔錯,只係個番薯有少少厚囉😂
不過佢哋話其他都整得幾好食
雜錦天婦羅

⭐️清酒 大吟釀🍶HKD880
作為冇酒不歡嘅我哋大吟釀的確係我哋今晚嘅最愛,本來想飲多支可惜太飽啦!🙈
清酒  大吟釀

地方雖小,但員工熱情,幾喜歡呢啲小店

#sushi #HanasakiCrab #sake #handroll #tempura

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodie #hkfoodie #fooddiary #foodblog #hkfoodblog #tastyfood #foodphotography #相機食先 #食好西 #吃貨 #香港美食指南 #香港美食
日本花咲蟹
加拿大海膽