2018-01-06 604 views
呢日教完班之後好想好想食餃子,之後就決定拉埋另一個miss黎到教班附近既呢間日式餃子專門店開餐店內地方唔太大,中午時份全場爆滿,好彩岩岩有人埋單所以唔洗等位呢度真係有好多款口味既日式餃子可以揀呀,此外都仲有少量既主食同小食既我地睇完meun之後就決定嗌多幾款唔同既餃子一齊share~咁就可以試多幾款口味啦每張檯都擺有四款醬油俾客自行點配,除左一般既餃子汁,佢地個味噌醬汁都幾特別,配埋餃子食都幾夾食餃子之前我地先黎一個“蟹子沙律”HKd$20+10%開開胃先之後就到店内人氣No.1既“ChaoChao餃子(八隻)”HKd$23+10%,一排八小隻,煎得外脆金黃,一個人食晒一排隻都完全無難度跟住我地仲叫左個“餃子3盛合”HKd$45+10%,當中既海老餃子包住飽滿既爽彈蝦肉,感覺有啲似食緊超薄皮既中式蝦餃咁而呢款“牛肉餃子”HKd$42+10%就更有驚喜,餃子既肉餡牛肉味濃,而且充滿肉汁,正呀我地仲嗌左呢客“蟹肉海老特長豪華餃子棒”HKd$42+10%呢條餃子棒真係超長,睇見開心而食完仲開心,透薄外脆點埋蛋黃醬咁食既餃子皮包住混合蝦肉既長蟹棒,點埋蛋黃醬一齊食真係好滿足呀愛好米飯既miss

愛好米飯既miss怕淨係食餃子會唔夠飽,所以仲嗌左碗“日式鰻魚飯”HKd$68+10%食添

食完咁多款餃子既我地最後仲每人叫左杯熱飲,飲完全身暖笠笠又飽飽,嗰刻真係好想快啲返到屋企個被窩到
Type of Meal
Lunch