2021-06-04 183 views
同女朋友去試味道樂居酒屋, 下午六點準時入座, 整個木設計的裝橫, 貼滿日本味道的貼紙和裝飾招紙。 餐具的碟很可愛, 又魚仔圖案。落單係用q r code點, 我哋首先嗌咗燒白鱔, 一碟有兩串, 啲肉質好肥美, 滿滿嘅魚油甘味, 加上和風燒汁, 算係呢餐飯入面最好食嘅一碟。其次好食係帆立貝蟹膏卷, 又飽肚, 味道ok,裏面有青瓜絲, 清新爽口, 可以調和蟹膏嘅油膩感。鹽燒海蝦有三串, 蝦還算不小,肉新鮮程度係中等, 不算很高質,勝在燒得好脆, 同埋落得夠海鹽, 淨係舐蝦殼都已經好有蝦味。至於乾燒鯛魚味道普通平平,魚味吃不太出,但沾上檸檬汁,魚鮮味馬上生猛上來,沒有之前的沉悶。自家製生啤較淡口少汽, 白桃汁cocktail適合自己平時在家果汁混酒的人喝,勝在夠甜易入口。