尖沙咀開左新甜品店😍呢度有好多特色甜品,連傳統中式甜品都有,其中最受歡迎既一定係粟一燒😎見到每枱客人都有叫,不過我唔係太鍾意粟米味所以冇試到。係人都知女仔有兩個胃,我已經好節制咁淨係叫左3個甜品同一杯飲品😉男朋友望住我食咁多早就見怪不怪😊🍫絲絲入心 ($64)心太軟擺碟好特別,一般既都係攞係普通碟上面,但呢間竟然放係杯上面😂用一塊餅乾做分隔。我切得唔靚,朱古力醬流得唔靚😂外脆內軟既心太軟真係好正,上面仲有一隻朱古力蝴蝶。而杯入面係vanilla雪糕🍦🍮法式焦糖燉蛋鮮果戟 ($64)一向都好鍾意食焦糖燉蛋😍(老實講我咩甜品都鍾意食😂)原本以為只係得上面一粒士多啤梨,估唔到食落去有驚喜。原來入面仲有其他水果😍🍰宇治抹茶麻糬窩夫伴雲呢拿雪糕 ($70)有冇人都係麻糬控呢?一見到麻糬窩夫即刻心心眼😍😍食得太開心冇影到窩夫入面係點🙈麻糬份量唔係太多,不過都食得出煙煙韌韌😋窩夫上鋪左抹茶啫喱同紅豆,仲有一球雪糕。一個人輕鬆食2/3🤣🍊洋甘菊香橙 ($42)天氣涼,特登叫番杯熱飲。記得焗耐d等茶葉出味先好飲呀
尖沙咀開左新甜品店😍

🍫絲絲入心 ($64)

🍮法式焦糖燉蛋鮮果戟 ($64)

原來入面仲有其他水果😍

🍰宇治抹茶麻糬窩夫伴雲呢拿雪糕 ($70)

🍊洋甘菊香橙 ($42)
天氣涼,特登叫番杯熱飲。記得焗耐d等茶葉出味先好飲呀

Type of Meal
Last Night Supper