2022-06-24
荃灣廣場近來好熱鬧,去完香江花月打邊爐,食完飽飽走嘅時候,見到旁邊又有燒烤店啵,門口仲有對一大一小牛擺設,同朋友係咁八吓八吓😅店員殷勤地同我哋介紹,佢哋兩間都係同一集團嚟,仲邀請我哋入去參觀,所以約埋朋友又試吓囉!店內環境唔錯,同一般放題一樣啦⋯都有個自選醬料區、沙律、汽水、甜品、茶、雪條⋯我覺得最開心有成十款雪條選擇,真係食雪條食飽🤭講番燒烤部分先,我哋今次揀咗個最經濟嘅A set ,有11款精選牛肉、8款豚肉、3款雞肉、4款海鮮、10款野菜,仲有其他炸物、韓式石頭飯溫泉蛋飯、冷麵⋯。我就建議大家必定要點特選薄灸牛肋肉,配溫泉蛋飯好一流,不過朋友嫌油花唔夠多,我就鍾意冇咁肥膩。其他牛肉類都係反映返喺價錢上嘅質素啦⋯不過整體都ok嘅,平日$298(五、六日$348),以呢個價錢同款式選擇,價錢算OK,不過肉類質素可以再好少少會更好。特選牛~嚴選牛精選牛肉11款(牛肋肉、牛肋條、薄灸牛肋肉,牛里脊肉、薄灸牛里脊肉,牛外橫膈膜、牛肉角切(一口牛)、牛肋肉角、兩色蔥花牛香舌(鹽味),薄切上等牛舌芯、熟成壼漬牛外橫膈膜)豚肉8款雞肉3款海鲜4款野菜10款 其他36款
特選牛~嚴選牛
精選牛肉11款