2022-04-14
講真我好少俾絕對差評,但連續食左呢個集團其中兩間新店,食到懷疑人生😂😂·身為屯門牛應該有留意到屯市三樓開左間燒肉店,隔離間台式火鍋同埋同層嘅牛気都屬於同一集團😂遲啲再介紹埋隔離間中伏台式火鍋🙂·🐮SRF極黑和牛海鮮放題($458/位)呢個餐可以任食120分鐘,仲可以任飲生啤同清酒🍶先講左優點先😂🌝原條魷魚筒好大條,新鮮,燒緊都聞到好香魷魚味,肉質彈牙,一啲都唔霉,我覺得係成餐叫做比較好食嘅野😂🌝榴連炸彈熱辣辣,外脆內軟,榴連味夠晒重👍🏻🌝蔬菜類都新鮮,除左用qr code落單,仲有部分可以係自助吧夾,不過選擇比較少·優點講完喇🙂輪到缺點:🌚職員話因為人手問題,所以無頭盤,講緊嘅應該係用黎打卡果種天梯,一片片牛肉分好晒類放係天梯,我覺得無都唔緊要,都係食物質素重要啲🌚牛肉上枱果類無紙牌分類,當我唔識食唔可以一眼睇得出果塊係咩,要睇返相先知,但啲牛肉食落無牛味,有啲仲又鞋又韌,連和牛都唔似和牛🥲🥲牛肋條好大條,但同時都好大條筋⋯·🌚海鮮類除左魷魚之外都好唔新鮮,扇貝燒熟之後縮到好似五毫子咁細粒,蠔質感好霉,咬左一啖就吐左,清酒煮蜆得清酒味無蜆味,牛油帆立貝都係無味,唔知食左啲咩⋯鰻魚啲肉腍
🐮SRF極黑和牛海鮮放題($458/位)
呢個餐可以任食120分鐘,仲可以任飲生啤同清酒🍶
先講左優點先😂
🌝榴連炸彈熱辣辣,外脆內軟,榴連味夠晒重👍🏻
優點講完喇🙂輪到缺點:
🌚海鮮類除左魷魚之外都好唔新鮮,扇貝燒熟之後縮到好似五毫子咁細粒,蠔質感好霉,咬左一啖就吐左,清酒煮蜆得清酒味無蜆味,牛油帆立貝都係無味,唔知食左啲咩⋯鰻魚啲肉腍到好似擺左好耐咁🥲🥲
🌚我哋叫左兩輪,但第二輪叫嘅牛完全無黎過,淨係黎左啲雞肉同蔬菜,唔知係咪特登唔俾你食咁多牛🥲因為我哋食緊果陣都聽到隔離枱話啲牛等左半個鐘都未黎⋯我哋中間叫左碟燒肉鹽打算食牛果陣用,點知到最後都無黎到⋯
🌚叫左個鰹魚豆腐湯,飲落勁似壽喜燒味,好鹹😂😂
🌚飲品、熟食同甜品選擇好少,叫左件燒菠蘿,見到隻色勁淺色都心知不妙,燒完咬左一啖真係酸到pk😂
🌚每張枱上面都無抽油煙果條通,一路燒啲煙係咁飄埋黎⋯
整體黎講,兩個人食左成千蚊,但九成野食都好唔掂,牛肉完全無水準,海鮮質素都好差,如果只係二百幾蚊我都預左唔會好食得去邊😂但你收得咁貴,唔好話因為人手唔夠所以質素差左,咁質素差左點解你唔收返平啲?😂😂