2021-05-14 81 views
我雖然咩都鍾意食,但如果有好食的薯條,或者有芝士,我一定會加分!Burgeroom的Menu唔只合我心水,份量夠大而且價錢唔貴,難怪我做了佢的常客!我平時都係去銅鑼灣分店,原來佢尖沙咀站係商場舖,方便食飽再去行下街消化。雖然呢到有齊牛、雞、魚、素漢堡,不過我諗都無諗就encore牛肉!今次同朋友叫咗2個漢堡同2個小食,再加兩杯果茶,真係飽到要攬住個肚腩走。出去Cashier點餐後,荔枝冰茶同蜜桃冰茶就送到。兩杯的味道甜甜的,最啱就係用嚟解渴,同埋去解芝士的油膩感。漢堡即叫即造,我去個日唔算太多人,10分鐘就有得食啦!漢堡的厚到要用竹簽叉住,唔只牛肉厚身,就連配菜都一樣豐富!朋友仔叫的菠蘿燒烤醬牛肉漢堡,一咬落去,D肉汁即刻咇出嚟,燒烤汁同洋蔥好夾,加埋清甜的菠蘿真係食咗先講。從來對芝士同牛油果係0抗拒力的我,就叫咗個牛油果醬芝士牛肉漢堡。配料組合唔洗諗都知道好夾,加上同樣Juicy的厚牛肉漢堡排,真係好正!自認大食的我,佢的份量差D都比打敗,如果唔大食的女仔,建議可以share,再點小食就剛剛好!食炸野最重要係咩?係即炸!呢到的小食全部都係落單先炸,係值得等待哦~香脆單骨雞翼的味道有少

荔枝冰茶同蜜桃冰茶

牛油果醬芝士牛肉漢堡

小食

香脆單骨雞翼的味道有少少辣,味道惹果!外皮雖然厚了點點,不過佢的口感夠鬆脆,點埋個蜜糖就好似食零食般,送酒一流!(餐廳有提供酒精飲品,方便大家啤啤佢)
香脆單骨雞翼

Again⋯ 係我親愛的芝士+牛油果醬。食呢D有醬的薯條最驚就係薯條淋晒,不過呢到的牛油果醬芝士薯條,炸得薯條夠乾身,加上大量的芝士醬,多到食到底都仲有得點,滿足!

牛油果醬芝士薯條

呢個真係我去開的食堂,CP值勁高,值得一試、值得Encore!

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)

荔枝冰茶同蜜桃冰茶
牛油果醬芝士牛肉漢堡