2023-05-21
如果你願意一層一層一層的剝開我的心 你會發現~你會訝異~你是我最壓抑最深處的…甜品 見到精緻又靚靚的甜品點可以向脂肪說不😏就算Man底的荃姐見到粉紅色都要變瘋狂了💕準備好部相機就跟我黎啦😎打卡able粉紅餐廳Arte by Padaria @artebypadaria 粉嫩裝潢盡顯優雅氛圍座位係充滿少女感的大的唇印💋而主打係食得又睇得又充滿藝術感的甜點 ~ 👸茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭慕絲蛋糕 $65自家製荔枝果醬同清香的茉莉白朱古力醬,豐郁果香在口腔擴散,質地柔軟濃稠而細緻、口感微甜而清爽,配搭濃郁柔軟的馬斯卡,香甜得黎唔膩~ 👸雲尼拿冧酒慕絲蛋糕 $65當清甜不膩的無花果遇上雲尼拿冧酒,入口清醇和甜柔,慕絲蛋糕啖啖綿密鬆軟清甜的味道完美豐富蛋糕的酒香層次。👸白朱古力車輪牛角酥 $32車輪酥圓圓的,賣相cute die,就好似我咁cute☺️第一啖食到白朱古力味, 然後牛油香的金寶脆脆,外酥脆內鬆軟簡直配合得天衣無縫! 👸法式朱古力車輪牛角酥 $32朱古力味濃郁不會死甜,撕開酥皮係滿滿的內餡,驚喜十足。牛油香、酥脆和軟熟的口感,大滿足! Arte by Padaria嘅蛋糕果然高質除左打卡
你會發現~你會訝異~你是我最壓抑最深處的…甜品
見到精緻又靚靚的甜品點可以向脂肪說不😏
就算Man底的荃姐見到粉紅色都要變瘋狂了💕
準備好部相機就跟我黎啦😎
粉嫩裝潢盡顯優雅氛圍
座位係充滿少女感的大的唇印💋
而主打係食得又睇得又充滿藝術感的甜點 ~
👸茉莉荔枝朱古力馬斯卡彭慕絲蛋糕 $65
自家製荔枝果醬同清香的茉莉白朱古力醬,
豐郁果香在口腔擴散,
質地柔軟濃稠而細緻、口感微甜而清爽,
配搭濃郁柔軟的馬斯卡,香甜得黎唔膩~
👸雲尼拿冧酒慕絲蛋糕 $65
當清甜不膩的無花果遇上雲尼拿冧酒,
入口清醇和甜柔,
慕絲蛋糕啖啖綿密鬆軟
清甜的味道完美豐富蛋糕的酒香層次。
👸白朱古力車輪牛角酥 $32
車輪酥圓圓的,
賣相cute die,就好似我咁cute☺️
第一啖食到白朱古力味, 然後牛油香的金寶脆脆,
外酥脆內鬆軟簡直配合得天衣無縫!
👸法式朱古力車輪牛角酥 $32
朱古力味濃郁不會死甜,
撕開酥皮係滿滿的內餡,驚喜十足。
牛油香、酥脆和軟熟的口感,大滿足!
Arte by Padaria嘅蛋糕果然高質
除左打卡,甜飽肚仔也很重要!
即刻外賣埋畀屋企人齊齊分享呢份甜甜的心意~ 🥰
Staff仲幫我pack得好靚仔,
係街回頭率也好高~
👸72% Chocolate Brownies Lava Cake $520
我的all-time favourite Chocolate brownie以金箔作點綴,朱古力味道濃厚,甜度適中,
口感紮實濕潤,香濃美味
切開見到d朱古力餡流出黎,好鬼治癒🤤
呢間店真係好睇又好食,甜蜜誘人,
是甜食控必食之選!
下次朋友生日、散水餅或者tea time識揀啦‼️