2010-09-27 332 views
上星期日到屯門探完嫲嫲, 就去醫肚, 想食d地道野, 見到這間茶記好旺場, 就一心諗住一試。嘩......價錢都好平, $2X一個下午茶炒野, 見人地好大碟又豐富就諗住無死啦, 咁就叫咗干炒牛河及金蒜海鮮炒飯跟餐飲凍奶茶及凍綠茶利賓納干炒牛河--- 一字記之曰: 鹹, 其實粉的味道ok, 但牛肉就鹹到「拿」喉, 都食唔出是用什麽來調味,只知道「拿」喉 幸運地我杯凍綠茶利賓納可幫我解苦困金蒜海鮮炒飯聽名字就想吃, 點知一啖放入口, 哎喲......有野「硬」口, 吐出來看看, 不是金蒜(炸蒜)而是硬飯, 有些有「骨」也有些是生米, 已經氣結......再看有什麽海鮮料......只有日本魚蛋粒, 蝦仁及蟹柳再加些雜豆及葱粒和生菜絲早知搭505輕鐵去新墟, 重多野食呀!
上星期日到屯門探完嫲嫲, 就去醫肚, 想食d地道野, 見到這間茶記好旺場, 就一心諗住一試。嘩......價錢都好平, $2X一個下午茶炒野, 見人地好大碟又豐富就諗住無死啦, 咁就叫咗干炒牛河金蒜海鮮炒飯跟餐飲凍奶茶及凍綠茶利賓納

幸運地我杯凍綠茶利賓納可幫我解苦困

早知搭505輕鐵去新墟, 重多野食呀!
乾炒牛河, 以鹹取勝
金蒜海鮮炒飯, 以生米取勝
2010-09-19
$27 (Tea)