為了一個準備在外地開壽司店的朋友了解多一點, 所以帶佢去峰壽司一趟。幸好拿了籌後去了逛, 所以不用等那麼久, 到逛完回去睇見個籌號只差十多個, 稔住唔會等好耐, 但係就企了大半小時都唔郁, 原來佢一早就跳到好後, 但係就有幾堆人交了籌等入場, 所以先會引到咁多人幫佢企門口做勢。到叫到籌, 一時又話無bar檯, 一時又話俾bar檯我, 但最後都係要坐四人檯。第一個order叫了十碟壽司同一個手卷, 但係就只得七碟上檯, 又唔知係無還是未到, 等了很久都唔見, 就落第二次order, 結果亦係一樣, 要的東西都無到齊, 但係第一次order無到的卻又會有。說回食物, 壽司上的魚生夠新鮮, 但係魚生下的飯就離譜, 未夾就已見鬆散, 做得咁隨便真係過份。那些wasabi亦有點問題, 唔覺有攻鼻的感覺, 反而有些"哪"喉的感覺。三個人吃了25碟, 埋單一共$540, 咁既價錢, 真係唔駛去呢處等咁耐食咁既質素既野。